середа, 14 січня 2009 17:47

Скелет жирафа Рамі зберігатимуть в академії

Позавчора в київському зоопарку помер жираф Рамі. Причина смерті досі встановлюється. За попередньою інформацією, причиною смерті став інсульт.

— 9 січня ввечері з ним ще все було добре, жодних відхилень. А зранку наші працівники терміново покликали мене подивитися на жирафа. Його трусило, лихоманило, — каже "ГПУ" Ігор Марейчук, 33 роки, завідувач відділу копитних тварин. — Викликали ветеринара, але як не старалися, жирафа врятувати не вдалося.

Марейчук додає, що жираф загинув не від застуди. Температура в зимовому вольєрі для тварин нормальна. Таких великих, як Рамі, ніде хоронити. Тому скелет жирафа залишиться у відділі анатомії столичної сільськогосподарської академії. Учора там робили розтин, аби дізнатися точну причину смерті тварини.

Тепер у столичному зоопарку живуть двоє жираф — Джамбе та Юті. Вони почуваються добре. Рамі прибув до звіринця першим. Привезли його 2005-го з німецького зоопарку в місті Карлсруе у рамках програми захисту рідкісних тварин. Її започаткувала європейська асоціація "Зооакваріум".

Рамі було 5 років. Середній вік жирафи — 25–30. 13 січня в зоопарку оголосили днем жалоби.

Зараз ви читаєте новину «Скелет жирафа Рамі зберігатимуть в академії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі