субота, 16 серпня 2008 07:06

Скасують пільги при вступі

Зменшити кількість пільговиків при вступі до університетів пропонує Міністерство освіти і науки. Про це йдеться у проекті умов прийому до вищих навчальних закладів на наступний рік.

Найбільше це стосується медалістів, учасників олімпіад та слухачів курсів довузівської підготовки. Цьогоріч їх приймали на бюджет за співбесідою, творчими конкурсами. Наступного року їм пропонують вступати за конкурсом сертифікатів. Інваліди І–ІІ груп здаватимуть вступні іспити поза конкурсом сертифікатів. Нині вони проходили співбесіду.

Як і раніше, поза конкурсом зараховуватимуть сиріт та напівсиріт, чорнобильців, на гірничі спеціальності — дітей, чиї батьки загинули на вугледобувних підприємствах,  військовослужбовців та міліціонерів. Цей пункт у проекті пропонують залишити.

Пропонують також на місяць скоротити навчальний рік учнів випускних класів. Для них він має закінчитися 1 травня. Результати тестів хочуть зараховувати, як підсумкову атестацію в школі.

— Травень і червень мають бути присвячені підготовці до зовнішнього тестування. А не так як цього року, учні розривалися на три фронти: і на тести, і на шкільні екзамени, іще закінчували шкільну програму, — каже директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Проект умов прийому до вищих навчальних закладів тепер на громадському обговоренні. До 22 серпня свої пропозиції можна надсилати на адресу Міністерства освіти і науки: 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10.

Зараз ви читаєте новину «Скасують пільги при вступі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі