пʼятниця, 23 серпня 2019 00:41

Син контр-адмірала Жибарєва зрадив Україну

— Це історія про українського патріота і про вибір, від якого залежить доля людини та країни, — каже режисерка 29-річна Юлія Трибрат. Її документальний фільм "Вибір" показують у київському кінотеатрі "Жовтень" із 22 серпня до 4 вересня.

Головний герой — контр-адмірал Військово-Морських сил України 64-річний Микола Жибарєв. У липні 1992 року він командував сторожовим кораблем СКР-112 Чорноморського флоту. Судно здійснило перехід із Севастополя до Одеси. Команда присягнула на вірність Україні. СКР-112 став першим кораблем Військово-Морських сил нашої країни. Росіяни намагалися завернути судно, задіяли бойові кораблі та авіацію.

"Я йду під державним прапором України у її територіальних водах. Прямую до українського порту Одеса. На провокації не відповідатиму, але готовий захищатись", — передав повідомлення командуванню Чорноморського флоту Микола Жибарєв, тоді капітан 2-го рангу.

Під час анексії Криму 2014-го Жибарєв із молодшим сином Миколою зберегли вірність присязі. Старший син Ілля перейшов на бік росіян. "Мій син — зрадник України. Це моя проблема до кінця життя. Стосунки з ним не підтримую з березня 2014-го", — написав торік Жибарєв у соціальній мережі.

— Микола Жибарєв став прикладом честі й гідності ще під час розпаду Радянського Союзу. Це кіно доносить правдиву історію подій української незалежності в умовах російської пропаганди, — додає Юлія Трибрат. Між собою знімальна група фільму "Вибір" називає Миколу Жибарєва сучасним Тарасом Бульбою.

Зараз ви читаєте новину «Син контр-адмірала Жибарєва зрадив Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі