середа, 02 квітня 2008 07:06

Сім"ям матросів з "Нафтогазу-67" виплатять 4,5 мільйона гривень

4,5 млн грн виплатить сім"ям загиблих внаслідок аварії судна "Нафтогаз-67" Державний фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

— Суми відшкодування будуть різні, — кажуть у прес-службі Мінтрансзв"язку. — По кожному моряку вирахують окрему. Це залежить від того, чи була в загиблого дитина, чи був він одруженим.

Згідно із законом витрати на поховання несе Фонд соціального страхування. У разі смерті людини на виробництві розмір одноразової допомоги його сім"ї має бути не меншим заробітної платні потерпілого за п"ять років.

Тим часом найбільший в Азії плавучий кран "Хуа тянь лун" вже прибув на місце аварії для підйому "Нафтогазу-67". Нині проводяться підготовчі роботи. Українським експертам дозволили оглянути трюм і корпус китайського судна, кажуть у прес-службі Міністерства закордонних справ. Але не дозволили опитати капітана і членів екіпажу, які несли вахту в момент аварії.

— Усі врятовані члени екіпажу вирішили залишитися в Китаї, доки не дістануть тіла їхніх товаришів, — каже Євгеній Обухов, начальник управління флоту "Чорноморнафтогаз". — Це може бути тиждень, можливо більше.

Зараз ви читаєте новину «Сім"ям матросів з "Нафтогазу-67" виплатять 4,5 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі