вівторок, 15 серпня 2017 00:40

Сім-карти хочуть продавати за паспортом

Продавати сім-карти за паспортом і з укладенням договору пропонують у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації. Також хочуть реєструвати телефони людей за кодом ІМЕІ. Це допоможе країні уникнути кібернетичних загроз, пояснюють у відомстві.

Відповідний проект закону вже схвалений Національною комісією з державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

— Неприйнятно, коли до 90 відсотків користувачів мобільного — анонімні, — каже голова комісії Олександр Животовський. — У першу чергу в послугах обмежений сам абонент. Не може користуватися великою кількістю електронних серверів, які впроваджує держава. На засіданні комісії ми затвердили зміни до порядку реєстрації. Аби кожен міг створити власний електронний кабінет на базі свого оператора. Тоді не треба буде йти кудись, щоб вносити дані.

Компанія "Київстар" висловилася проти закону. Натомість у "Водафоні" готові до виконання нових вимог.

Це друга спроба запровадити продаж сім-карток за паспортом. Таке планували зробити позаторік. Ініціатива не пройшла через спротив людей. Клієнти були проти того, щоб телеком-компанії мали їхні персональні дані.

Зараз ви читаєте новину «Сім-карти хочуть продавати за паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі