середа, 09 серпня 2006 18:02

Серфінгістові Сергію Найдичу не вдався новий рекорд

Автор: фото: з архіву Сергія НАЙДИЧА
  Сергій Найдич займається віндсерфінгом з 27 років
Сергій Найдич займається віндсерфінгом з 27 років

52-річний Сергій Найдич, серфінгіст із Алушти, що в Криму, багато місяців тренувався, щоб побити власний рекорд, 2003 року занесений до Книги рекордів Гіннеса. Але всі плани йому зіпсувала погода. Три роки тому в акваторії Радищевського водоймища у Сімферополі Сергій протримався під вітрилом 71 год. і 30 хв.

А 5 серпня цього року простояв на парусній дошці у відкритому морі всього день та ніч: на початку другої доби почався штиль, і спортсмен не зміг більше балансувати. Уже втрачаючи свідомість, Сергій капітулював.

— Якими будуть хвилі на морі, дуже важко передбачити, —  розповів "ГПУ" спортсмен.

Він, однак, не занепадає духом й обіцяє, що у вересні знову випробує себе та своє щастя.

— Віндсерфінгом Сергій Найдич займається з 27 років. Свій перший перехід на вітрильній дошці здійснив 1984-го в Азовському морі. Тоді подолав 852 км і встановив рекорд СРСР.

Із 2001 року Сергій почав опановувати новий вид екстремальних плавань на віндсерфері — марафонський заплив. Під час нього спортсмен повинен безперервно рухатися протягом години і тільки п"ять хвилин із неї відпочивати.

— На запливах я харчуюся здебільшого легкозасвоюваними кашами, тому 2003-го, коли встановлював рекорд, схуд на 4 кілограми, — каже Сергій. — Тоді після 60 годин марафону бачив галюцинації. Берег розпливався на кольорові круги. Втрачав навіть пам"ять і не розумів, що роблю. До тями мене приводили помічники, які підпливали до мене на шлюпці.

Пан Сергій народився в селі Саулестари в Латвії. Його батько, Іван Найдич, був офіцером, а мати Наталія — медсестрою. Спортсмен має 28-річного сина, також Сергія, який працює стоматологом.

Зараз ви читаєте новину «Серфінгістові Сергію Найдичу не вдався новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі