середа, 10 січня 2018 00:00

Село відключили від газу

2 січня працівники "Полтавагазу" відключили від газу комунальне підприємство в селі Розсошенці Полтавського району. Воно обігрівало 36 будинків, амбулаторію, дитсадок і територіальний центр здоров'я. За кілька годин селяни зійшлися до котельні, силоміць зірвали пломби.

— Я наслухався лайок від людей. Розумію їх, бо більшість не винні, платили справно, — каже 58-річний Олександр Роман, начальник житлово-комунального комбінату в Розсошенцях.

Підприємству відключили газ через борги. Аби отримати ліміт обсягу палива на січень, мусить заплатити 350 тис. грн. Коштів на це не має.

— Заборгували, бо нам не дає грошей районне управління соцзахисту. Майже 500 тисяч гривень винні нам за пільги та субсидії за листопад, стільки ж — за грудень, — пояснює Олександр Іванович. — А ми ж зобов'язані наперед сплачувати за транспортування і розподіл газу, за електроенергію. Борги перед "Нафтогазом" і "Полтавагазом" мають багато підприємств — ті ж обленерго чи водоканал. Але їх не чіпають, бо великі. А за сільське комунальне підприємство вступитись нікому, от нас і відрізали.

До вечора котельні в Розсошенцях запрацювали.

— Якщо не розрахуємось із боргами — відключать знову, — говорить Олександр Роман. — Два роки тому закон забороняв відключати населенню тепло в опалювальний період. Зараз цю норму прибрали. У лютому 2017-го нам перекрили газ, коли на вулиці було мінус 18. Якби миттєво не зреагували — всі труби полопали б.

Зараз ви читаєте новину «Село відключили від газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі