пʼятниця, 15 червня 2007 07:07

Секретаря Харківської міськради хотіли підірвати

О пів на другу ночі у середу біля Харківської міськради стався вибух. Із будівлі якраз виходив її секретар 48-річний Геннадій Кернес. Того дня він затримався на роботі.

На місце одразу викликали правоохоронців. Вони встановили, що вибухівка була на даху сусіднього з мерією будинку.

— Металеві осколки від вибухівки та шарики діаметром 8 міліметрів розлетілися в радіусі 70 метрів. У результаті в "мерседесі" Кернеса вибило заднє скло, — розповідає начальник Дзержинського райвідділу міліції Микола Фоменко.

Відбувся синцем один із помічників секретаря — 44-річний директор НПК "Холдинг" Ігор Ялдін. Він виходив разом із Кернесом та його охоронцями. Більше ніхто не постраждав. Кілька осколків потрапили ще в одного перехожого.

У будинку, на даху якого стався вибух, повилітали шибки. За попередніми даними, підірвали на відстані за допомогою системи "томагавк". Сам Геннадій Кернес вважає, що це був замах на його життя.

— Інакше ніяк не назвеш, — каже він. — Авто — то несуттєве. Постраждали люди. І все це сталося рівно через півроку після попереднього замаху.

Водночас, за словами начальника прес-центру обласної міліції Лариси Волкової, заяви до міліції Кернес не приносив.

До цього секретаря Харківської міськради намагалися підірвати три рази.

Зараз ви читаєте новину «Секретаря Харківської міськради хотіли підірвати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі