середа, 14 березня 2007 17:06

Секретаря Донецької міськради облили кефіром

Автор: фото: УНІАН
  На прес-конференції у Києві секретар Донецької міськради Микола Левченко заявив, що єдиною державною мовою в Україні повинна бути російська
На прес-конференції у Києві секретар Донецької міськради Микола Левченко заявив, що єдиною державною мовою в Україні повинна бути російська

Висловити свою позицію щодо української мови секретар Донецької міськради 27-річний "регіонал" Микола Левченко приїхав до Києва. В інформаційній агенції УНІАН замовив собі годинну прес-конференцію. Заплатив за неї 1812 грн.

— В Украине государственный язык должен быть один — русский, так рано или поздно будет... С приданием статуса государственного русскому языку необходимость говорить на украинском просто отпадет, — заявляє він. Додав, що це його особисте переконання як громадянина України, а не як члена Партії регіонів.

Українську мову Левченко пропонує зробити регіональною у Львові, Івано-Франківську й Тернополі. Запевняє, що вона лише створює проблеми. Мовне питання, мовляв, постійно заважає налагодженню відносин із Російською Федерацією. Найкращі українські вчені їдуть працювати до Москви, бо всі наукові дослідження раніше писалися російською. Тому надання цій мові статусу державної "дозволить Україні здійснити прорив у світову цивілізацію".

Закінчення прес-конференції біля входу до агенції чекали близько двох десятків молодих людей.

— Вони стояли в два ряди, — розповідає очевидець. — Коли Левченко виходив, у нього кинули картонний пакет кефіру. Я побачив цих двох хлопців, вони одразу втекли. Щось там кричали, проте ніхто так і не розібрав їхніх вимог.

Кефір влучив "регіоналові" в плече і розбризкався, забруднивши чорне пальто Левченка, штани та туфлі. Потрапив також на обличчя секретаря та портфель.

— Это за то, что я защищаю русский язык, — прокоментував Левченко, знімаючи пальто.

Раніше він уже заявляв про те, що українська мова призначена виключно для анекдотів та фольклору. Мовляв, вона дуже вбога, а поезія Тараса Шевченка — нудна.

Слова однопартійця засудили радник прем"єра Ганна Герман та нардеп Тарас Чорновіл. Останній запропонував виключити Левченка з партії. Однак рішення поки що не увалили.

Політикою Микола Левченко почав займатися 1998 року. Тоді він став депутатом Куйбишевської районної ради на Донеччині. Із 2002-го — депутат Донецької міської ради, де працював начальником управління по зв"язках із громадськістю. Посаду секретаря міськради обійняв 2004 року.

У Кіровограді кидалися яйцями

У вівторок на сесії міської ради в Кіровограді представники Партії регіонів, блоку Литвина та "Нашої України" намагалися закидати яйцями міського голову 57-річного Володимира Пузакова. Пожбурили в нього також двома тортами. Так депутати протестували проти визнання Пузакова мером міста. Мовляв, крім крісла градоначальника, він очолює ще й міську організацію Компартії.
Учора зірвали також сесію міськради в Севастополі. На своїх кріслах та на підлозі депутати познаходили шарики ртуті. На засіданні збиралися розглядати земельні питання.
Кефір для протесту востаннє використовували під час святкування 193-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, 9 березня цього року. УНСОвці кинули пакет кефіру в бік Наталії Вітренко. Він потрапив у жінку, яка стояла біля лідерки Прогресивних соціалістів.

Зараз ви читаєте новину «Секретаря Донецької міськради облили кефіром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі