вівторок, 03 січня 2006 16:49

Самосели отримають подарунки

100 т гуманітарної допомоги зібрали для чорнобильських самоселів мешканці Закарпаття.

Люди з усіх районів області зносили харчові продукти, одяг, ковдри, подушки, обігрівачі та інші потрібні в господарстві речі. Так закарпатці вирішили привітати самоселів з новорічними та різдвяними святами. Подарунки до Чорнобиля повезли 10 вантажівок.

— Ми з радістю допомагаємо цим людям. Бо пам"ятаємо: коли нас затопило у 1998 році, нам надсилали необхідні речі та продукти з усіх областей України. Тепер наша черга, — каже Олександр Галай, 49 років, заступник міського голови міста Мукачеве.

Його мешканці в основному приносили цукор, крупи, борошно, домашню консервацію. За тиждень назбирали 20 т різного добра.

На запитання, чи не запросили жителів Чорнобиля відсвяткувати Новий рік та Різдво в Мукачевому, Олександр Галай жваво відгукнувся:

— Щось ми про це не подумали. Але обов"язково запросимо. Дякую за ідею!

Допомогти мешканцям Чорнобильської зони просив президент Віктор Ющенко та міністр МНС Віктор Балога. Вони відвідали самоселів 8 грудня.

Після аварії на ЧАЕС у зону відчуження потрапили 74 населені пункти. Зараз так звані самосели живуть у 10 з них. Їх — 328 душ. Здебільшого це люди похилого віку. Востаннє з подарунками до них приїжджали на десяту річницю трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Самосели отримають подарунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі