пʼятниця, 17 березня 2017 00:45

Шахтарям виплатили борги по зарплаті

Працівники шахт Львівської області припинили страйк та повернулися до видобутку вугілля. Мітингували з 9 березня. Вимагали віддати їм тримісячний борг по зарплаті.

Шахтарям виплатили гроші по січень включно. Тому вони вирішили вийти на роботу, розповіли у львівській обласній профспілці гірників.

Не відновила роботу шахта "Степова" в селі Глухів Сокальського району. Там продовжують розслідувати причини вибуху метану. Він стався 3 березня. Загинули восьмеро людей.

— Досліджуємо питання щодо якості обладнання, встановленого в шахті. На час аварії там працювала малопотужна техніка для провітрювання. Вона мала бути в кілька разів потужнішою, — каже міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, 49 років. — Хочемо дізнатися, хто погодив таку схему роботи. І чому не спрацювала система, яка мала сповістити людей про небезпеку.

На момент вибуху на аварійній ділянці працювали 34 гірники. Дев'ятеро досі перебувають у опіковому центрі лікарні №8 у Львові.

— Сімох шахтарів виписали нещодавно. Вони в задовільному стані. Мали пошкодження дихальних шляхів, бо вдихнули гарячого повітря, — говорить головний лікар опікового центру 56-річний Василь Савчин. — Лишилися ті, хто має рани та опіки шкіри. В одного — проблеми зі слухом.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарям виплатили борги по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі