понеділок, 01 грудня 2008 18:03

Росіянин загинув у київському метро

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Правоохоронці забирають тіло чоловіка, який загинув під колесами потяга на столичній станції метро Житомирська 1 грудня
Правоохоронці забирають тіло чоловіка, який загинув під колесами потяга на столичній станції метро Житомирська 1 грудня

У понеділок о 8.30 на станції метро Житомирська Святошинсько-Броварської лінії 19-річний громадянин Росії стрибнув під потяг метро. Чоловік загинув. Майже 40 хв. підземка працювала з перебоями.

— О пів на дев"яту оголосили по гучномовцю, що рух метро з технічних причин зупинений. Чому — не сказали. Хвилин за 15 ми лише взнали, що у нас на станції під потяг упав чоловік. Із наших працівників ніхто цього не бачив, бо в цей час на платформі було багато людей та й черги до кас стояли величезні. Понеділок і початок місяця, тому багато людей купували проїзні, — каже "ГПУ" працівниця метрополітену. Називатися не хоче.

Прибиральниця метро 55-річна Олена, розповідає, що чула від колег: коли прибував потяг, чорнявий чоловік підійшов до початку платформи — туди, де починається тунель. Зняв куртку і рюкзак, кинув їх на платформу. Коли потяг виїжджав із тунелю, стрибнув під нього. Був одягнутий у світло-сині джинси.

О 12.10 до станції Житомирська приїхав зелений УАЗ. Труп самогубці винесли із метрополітену. Прибиральниці витирали із підлоги ледве помітний кров"яний слід.

У цей час на платформі було багато людей

Упродовж року під потяги столичного метро кинулися дев"ять людей. Четверо залишилися живими. Із випадків, які пам"ятають працівники метрополітену: 42-річний волинянин Микола Грицай 31 січня стрибнув на рейки на станції Поштова площа. Машиніст устиг загальмувати. Чоловіка дістали з-під вагона неушкодженим. Свідки розповідали, що перед цим він просився у міліціонерів, аби затримали його. Кидався під автомобілі. Потім вирішив стрибнути під потяг метро. Спробу суїциду пояснював проблемами в сім"ї й на роботі. 23-річний Віталій Рудченко теж залишився живий. Чоловік наважився на самогубство через кохання. Марина, в яку закохався чоловік, була заміжня. Накласти на себе руки намагався чотири рази.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин загинув у київському метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі