вівторок, 14 лютого 2017 06:35

Російський адвокат може прийняти українське громадянство

Російський адвокат Ілля Новіков розглядає можливість отримати українське громадянство.

Прабаба Новікова, Євдокія Вертипорох була родом із Запорізької області. У 1920 роках її вислали у Вологодську область РФ. Адвокат має копію прабабиного свідоцтва про народження.

— Дублікат виданий після війни. Я маю право на громадянство у спрощеному порядку, як всі спадкові українці, — говорить 35-річний Ілля Новіков. — Зараз роздумую, чи писати заяву. Якщо зроблю це — матиму два роки, щоб відмовитися від російського паспорта. Однак мені незрозуміло, чи зможу продовжити працювати адвокатом у такій ситуації. Хто захищатиме українців на російській території? Можливо, в якийсь момент скористаюся документом. Але поки що цього не зробив.

Ілля Новіков два роки захищав у російському суді народного депутата Надію Савченко. У Криму веде справи кількох кримських татар. Представляє інтереси засуджених у РФ українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка.

Зараз ви читаєте новину «Російський адвокат може прийняти українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі