вівторок, 10 липня 2018 00:35

Родині Сенцова передали майже півмільйона гривень

Український політв'язень 41-річний Олег Сенцов голодує 58-й день у колонії "Белый Медведь" у місті Лабитнангі Тюменської ­області Росії. 5 липня його вперше за чотири роки відвідала двою­рідна сестра 37-річна Наталія ­Каплан.

— Олег живий, продовжує боротьбу, хоча йому дуже важко. Він сильно постарів і схуд, — каже Наталія Каплан. — Щиро сподівається, що звільнення близько. І не тільки його. Просить не акцентувати всю увагу на ньому і не робити з нього головного політв'язня. А розподіляти сили на всіх ув'язнених.

Сенцова затримали 11 травня 2014 року в окупованому Сімферополі працівники Федеральної служби безпеки РФ. Звинуватили, що він планував влаштувати теракт. 25 серпня ­2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив чоловіка до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018-го Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

— Якщо він залишиться живий, я не бачу для нього жодної перспективи, — говорить лікар-анестезіолог 44-річний Володимир Бродський з ізраїльської клініки "Хадасса". — Сенцов може померти миттєво. Підйом температури, кілька годин — і все. Антибіотиків, які треба змінювати раз на три-чотири дні, у нього там немає.

7 липня російський режисер 37-річна Єлизавета Стішова віддала родині Сенцова 15 тис. євро — 462 тис. грн. Грошову винагороду отримала за фільм "Сулейман гора" на 53‑му Міжнародному кінофестивалі в чеських Карлових Варах.

Зараз ви читаєте новину «Родині Сенцова передали майже півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі