пʼятниця, 09 серпня 2019 06:00

Родичі Балуха стали вигнанцями в рідному селі

Син засудженого в анексованому Росією Криму українського активіста Володимира Балуха Павло розповів про життя родини після арештів і судів над батьком. У рідному кримському селі вони тепер вигнанці.

Володимир Балух — фермер із села Серебрянка Роздольненського району Криму. Не підтримував анексію півострова та вивісив український прапор. 8 грудня 2016 року йому на горище підкинули вибухівку й затримали. Присудили чотири роки та 11 місяців колонії легкого режиму.

— У нашому селі ми наче вигнанцями стали. Люди намагаються не спілкуватися, як раніше. Постійні обговорення якісь за спинами — неприємно, — каже Павло виданню "Крим. Реалії".

Павло Балух живе в Серебрянці, опанував професію технолога-винороба. Одружився, з батьком не спілкується.

— У нас народ у Криму необізнаний. Ніхто нічого не знає про те, що трапилося. Ніхто загалом не має поняття, хто в мене батько і що з ним відбувається, що за прізвище. За весь час я зустрів лише двох людей, які про це знали, — каже Павло.

30 липня Володимира Балуха перевели до штрафного ізолятора на 15 діб. За останні чотири місяці його перебування в колонії №4 російського міста Торжок — це вшосте.

— У бранця вже тривалий час є проблеми зі здоров'ям, але особливого лікування йому не надають, — каже 32-річна Ольга Скрипник із Кримської правозахисної групи.

Зараз ви читаєте новину «Родичі Балуха стали вигнанцями в рідному селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі