вівторок, 28 листопада 2017 07:46

Річковий вокзал може завалитися

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.kiev.informator.ua
  На Голосіївському проспекті водій автомобіля ”Опель Астра” не впорався з керуванням і вилетів на відбійник. ­Проїхав ним 80 м і зупинився. Машина не перекинулася. Аварія сталася 21 листопада о 20:00. Авто зняли евакуатором. Водій не постраждав, кажуть свідки.
На Голосіївському проспекті водій автомобіля ”Опель Астра” не впорався з керуванням і вилетів на відбійник. ­Проїхав ним 80 м і зупинився. Машина не перекинулася. Аварія сталася 21 листопада о 20:00. Авто зняли евакуатором. Водій не постраждав, кажуть свідки.

Київський річковий вокзал руйнується через будівельні роботи на Поштовій площі. Про це заявляє керівництво Київпорту, якому належить споруда. Вони написали президенту Петрові Порошенку, Кабінету міністрів і Службі безпеки листа, в якому просять припинити роботи та прибрати територію навколо вокзалу.

На Поштовій площі триває реконструкція. Компанія "Хенс­форд-Україна" зводить торговельно-розважальний центр. Із 29 жовтня почали рити котловани, забивати палі неподалік будівлі вокзалу.

— Ми позиваємося на комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" й на інвестора будівництва ТРЦ на Поштовій площі — компанію "Хенсфорд-Україна". Вимагаємо припинити будівництво. Інакше Річковий вокзал завалиться, — кажуть у Київпорту.

За кілька метрів від вокзалу за зеленим парканом працює екскаватор. За огорожею ходять шестеро робітників.

— Облаштовуємо чотири спуски до Дніпра й пандус, — говорить будівельник.

Річковий вокзал закрили на реконструкцію 2012 року. Тоді там хотіли відкрити туристичний центр із ресторанною галереєю, нічними клубами, басейном. Але роботи не почали. Від січня 2016-го споруді надали статус пам'ятки архітектури.

З боку Дніпра річковий вокзал має чотири поверхи, з протилежної — два. Вікна місцями побиті. Центральний вхід закритий синьо-жовтим плакатом. Навколо розкидані бетонні блоки, валяється папір. У дворі на лавці сплять безхатьки.

— Будівля чотири роки пустує, валиться, — розповідає охоронець вокзалу 57-річний Володимир. — Молодь тут гуляє, чіпляється за перила сходів для фото. Ми ганяємо. Двічі на місяць фільми знімають. На набережній немає жодного туалету, то люди тут справляють нужду. Хулігани трощать двері й вікна. Бомжі ночують. Хай уже відкривають вокзал або перероблять під щось інше.

Річковий вокзал збудували 1961-го. На перших двох поверхах розташовувалися адміністративно-господарські служби, касовий зал, камери схову. На третьому й четвертому — пошта, ресторан, кафе. Причали тягнулися від Гавані до станції метро Дніпро.

10 тисяч ліфтів у місті відпрацювали свій експлуатацій­ний термін — 25 років. Про це повідомляють у комунальному підприємстві "Київбудреконструкція". На заміну одного підйомника потрібно 700 тис. грн. Усього підприємство обслуговує майже 22 тис. ліфтів.

Зараз ви читаєте новину «Річковий вокзал може завалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі