вівторок, 14 березня 2017 05:00

Рибалки перекрили Дунай

9 березня майже 300 рибалок перекрили судноплавну частину річки Дунай у Вилковому Кілійського району на Одещині. Вимагали видати їм дозволи на вилов оселедця. У попередні роки документи підписували в лютому. Цьогоріч їх досі немає, пояснюють рибалки.

— Не можемо почати промисловий вилов риби. Хоча сезон ловлі оселедця триває півтора місяця — з березня до середини квітня. У цей час риба масово мігрує з моря в річку на нерест, — говорить директор рибальської артілі 55-річний Яків Щербатов. — Замість нас часто виходять браконьєри. Вони не зважають на норми вилову. Якщо питання не вирішать, заблокуємо Дунай безстроково.

У Вилковому діють дев'ять підприємств, що ­займаються промисловим виловом риби. Там пояснюють, дозволи не видали, бо департамент екології та природних ресурсів Одеської області пізно підписав документи з указанням ліміту на вилов оселедця. Документи перевіряє Міністерство екології.

Зараз ви читаєте новину «Рибалки перекрили Дунай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі