середа, 23 січня 2008 07:12

Рептилій зоопарку носили по домівках

Дві доби мерзли тварини в міському зоопарку Рівного. Через пошкоджений електричний кабель зникло опалення у вольєрах та в головному корпусі. Щоб урятувати плазунів від переохолодження, працівники забирали їх додому.

— Більшість моїх підопічних — із теплих країв. Змії, жуки, павуки, ящірки — всі люблять тепло. Температура нижче десяти градусів для них небезпечна, — каже завідувач акватераріуму Руслан Гомзар, 31 рік. — Щоб змії не загинули, посадив їх у мішки й забрав до хати.

Рибам насосами вручну качали кисень до акваріумів. Вольєри хижаків опалювали грубками. А щурів та мишей перенесли до котельні.

Найтяжче довелося крокодилам. Вони живуть у головному корпусі. Через великі розміри їх не забирали до міських квартир. Тварини можуть захворіти на запалення легень.

Електропостачання в зоопарку відновили лише в понеділок увечері. Ремонтні роботи тривали всі вихідні. Ветеринари бояться, що через тимчасове похолодання тварини захворіють. Особливо переживають за трьох рудих кенгуру, яких подарував Варшавський зоопарк. Температура в їхньому вольєрі була удвічі нижче допустимої.

Зараз ви читаєте новину «Рептилій зоопарку носили по домівках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі