вівторок, 03 жовтня 2017 07:25

П'ятеро чоловіків згоріли в нелегальному гуртожитку

— Зайнявся другий поверх, де вікна були заварені решітками. Ми не очікували, що всередині є люди. Бо за документами ця будівля закинута, — розповідає Юлія Баришева із Державної служби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Уночі 2 жовтня на вул. Жуковського, 36, у Запоріжжі зайнялася будівля колишнього хлібозаводу. Там діяв нелегальний гуртожиток. Загинули четверо його мешканців — працівників місцевого оптового ринку. Дорогою до лікарні помер охоронець гуртожитку. Трьох жінок і 8-річну дівчинку врятували.

— Люди опинилися у вогняній пастці, з якої не могли вибратися. В коридорі було сильне задимлення. Перших людей ми побачили в коридорі. Вони надихалися чаду, не могли встати. Пожежні спиляли решітки, через вікна другого поверху витягли чотирьох людей. Одна жінка обпекла ногу й від госпіталізації відмовилася. Родина — 49-річна баба, 25-річна мати та її 8-річна дитина перебувають у лікарні, — продовжує Юлія Володимирівна.

Причиною пожежі став обігрівач, за попередньою версією.

Хлібозавод на вул. Жуковського, 36, зупинився 2011-го. За п'ять років приміщення віддали в оренду підприємству "Приват-Інвест-група". Ті облаштували на першому склади й магазини, другий поверх здали в суборенду.

— Суборендатори не мали документів на облаштування хостелу, — говорить Юлія Баришева. — Упродовж 2016–2017 років у цій будівлі не проводили перевірки протипожежного стану. Напруга мережі там була 380 вольт, бо промислове. Щитова, де вимикають струм, розташована в епіцентрі пожежі. Там не було жодних засобів гасіння. Єдиний гідрант є у трьохстах метрах від будівлі й давно не працює.

Хостел розташований неподалік оптового ринку. Четверо загиблих — уродженці Азербайджану. Троє з них приїхали з Чернігівщини, четвертий на днях мав повертатися до Баку.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро чоловіків згоріли в нелегальному гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі