пʼятниця, 08 квітня 2016 06:25

Прописку отримуватимуть у сільрадах

Із 1 квітня прописку можна отримати у сільській, селищній чи міській раді. Нові правила місця реєстрації затвердив Кабмін. Раніше селяни за пропискою їздили в районний чи обласний центр.

Повноваження на місця передали від Державної міграційної служби.

— Гарна ідея, адже селянину не треба їхати за десятки кілометрів. Прийшов у сільраду, здав документи, а через певний час забрав готові. Єдина проблема — самі сільради ще не навчені, як робити це, — каже 51-річний Володимир Сухаренко, голова села Рунівщина неподалік Полтави. — Нас просто поставили перед фактом і пообіцяли, що працівників навчатимуть. З такою документацією найкраще справлявся б юрист. Але його в нашому штаті немає. Довелося паспортистці взяти на себе повноваження. З обласного центру привезла всю картотеку на прописаних у селі людей. Посортували за алфавітом.

Згодом у сільрадах надаватимуть й інші адміністративні послуги — реєструватимуть власність на землю, нерухомість, замінюватимуть паспорт. Для цього мають набрати окремий штат працівників.

Зараз ви читаєте новину «Прописку отримуватимуть у сільрадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі