четвер, 10 лютого 2022 00:05

Привезли американські ліки від коронавірусу

8 лютого в Україну привезли препарату молнупіравір на 60 тис. курсів. Його виготовила американська фармацевтична компанія для лікування грипу. Ефективний також проти коронавірусу. Вдвічі знижує ризик госпіталізації та смерті.

— Молнупіравір — противірусний препарат, — каже міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, 41 рік. — Блокує фермент, що потрібен коронавірусу для відтворення генетичного коду. Запобігає поширенню інфекції.

Випускається у формі пігулок, не потребує особливих умов зберігання. Зареєстрований і дозволений до застосування у США, Японії, Великій Британії та інших країнах. Його призначатимуть пацієнтам із груп ризику.

— Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки та відправить у регіони. Його призначатимуть безкоштовно. До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тисяч курсів препарату.

Розробники молнупіравіру стверджують, що він ефективний і від нових штамів коронавірусу, які можуть з'явитися в майбутньому.

У грудні 2021 року Міністерство охорони здоров'я оновило протокол лікування коронавірусу.

Залежно від тяжкості недуги, використовують парацетамол, ібупрофен, гепарин, ремдесивір, фавіпіравір, дексаметазон, гідрокортизон, тоцилізумаб, імуноглобулін. Також підписаний договір про закупівлю препарату паксловід для 300 тис. курсів лікування. Його призначатимуть дорослим із легким перебігом захворювання.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Привезли американські ліки від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі