субота, 01 березня 2008 07:10

Порушення правил руху потрібно покутувати молитвою

Порушення правил дорожнього руху Українська греко-католицька церква вважає гріхом. Про це заявив у четвер Владика Любомир Гузар, 75 років. Покуту за нього треба відбувати молитвою.

— Душпастирі проповідуватимуть про дотримання правил. Але передусім священики мають давати власний приклад, — каже Гузар. — Мушу признатися: я не завжди був досконалим.

Він потрапив в аварію в 1950-х роках, коли навчався у США. У його авто врізалась інша машина. Гузара врятував ремінь безпеки.

Наприкінці листопада правоохоронці просили настоятелів усіх церков нагадувати у проповідях про дотримання правил дорожнього руху.

— Якщо міліціонер не звертає уваги на порушників правила, то він стає співвинним. Бере він за це хабар чи ні — стає винним за можливі наслідки. А пішохід, що порушив правила дорожнього руху, — такий же грішник, — зауважує владика.

— О, тепер матиму про що на сповіді казати, — жартує 34-річна львів"янка Оксана Вальцун. — Але якщо задуматися, то так і мало би бути.

— Потрапити в пекло за порушення правил я не боюся. Ну хіба за тяжкий гріх — якби людину забив чи покалічив, — міркує 53-річний таксист Віталій Никодюк.

Уголос молитися за кермом і співати псалми закликає водіїв Римо-католицька церква. Ці та інші рекомендації ввійшли до "Правил пастирської опіки на дорозі", які опублікував Ватикан. Поради записали за взірцем десятьох біблійних заповідей.

Українська православна церква також відгукнулася на прохання ДАІ.

— Будь-яке порушення закону — це гріх, якщо він не суперечить волі Божій, — зазначає прес-секретар отець Євстратій.

Зараз ви читаєте новину «Порушення правил руху потрібно покутувати молитвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі