середа, 23 серпня 2006 20:27

Помер академік Мар"ян Долішній

У вівторок на 70-му році життя помер голова Західного наукового центру НАН України академік Мар"ян Долішній. Науковець перебував на одному з кримських курортів, коли в нього стався серцевий напад.

— Перед поїздкою до Криму казав мені, що має багато планів, — розповідає професор Степан Вовканич. — Хотів формувати нову регіональну політику, щоб об"єднати людей на сході і заході України.

Професор каже, що Долішній був дуже суворим і вимогливим. Але якщо в когось із працівників траплялася біда, по допомогу всі зверталися саме до нього. Знали, що Мар"ян Іванович завжди допоможе.

— Покійний над усе любив сім"ю, — зазначає Вовканич. — Із дружиною Валентиною виховали сина Ігоря та доньку Мар"яну. Долішній намагався так організувати свою роботу, щоб хоча б раз на тиждень кудись поїхати з родиною. Дуже любив подорожувати.

Мар"ян Долішній — доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Працював над вирішенням проблем розвитку регіонів України.

Поховали Мар"яна Долішнього у Львові, на Личаківському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Помер академік Мар"ян Долішній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі