пʼятниця, 27 січня 2012 00:30

Податкова просить декларувати хабарі

Із січня податківці ввели нову форму податкових декларацій про майновий стан і доходи. Громадянам пропонують звітувати про хабарі.

— Був у податковій інспекції. Народ во всю сміється з цих декларацій. Який дурень вкаже розмір хабара? — розказує киянин Олег Романюк, 33 роки.

Декларувати хабарі пропонують із 2003 року, кажуть на гарячій лінії ДПА.

— Просто раніше це не виділялося окремим пунктом. Зазначали просто "інші доходи", — пояснює оператор, називається Ганною. — Якщо хабарника впіймали, довели факт і суму в суді, він також має декларувати цей дохід.

Навіть якщо хабар вилучили, людина мусить реєструвати його та сплачувати 15% із суми до 10 730 грн та 17% із більшої.

— Навряд чи хтось буде декларувати отриманий хабар, — пояснює 34-річний Олександр Жолудь із Міжнародного центру перспективних досліджень. — Цю графу ввели для тих осіб, факт хабарництва яких довів суд. Думаю, таким чином податківці продемонстрували, що налаштовані рішуче боротися з корупцією.

Податкові декларації подають із 1 січня до 1 травня. Їх в Україні в основному заповнюють чиновники, державні службовці та підприємці.

Зараз ви читаєте новину «Податкова просить декларувати хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі