вівторок, 05 вересня 2017 00:20

Під церквою знайшли таємну кімнату

Таємну кімнату знайшли у православному храмі Воздвиження Господнього Автокефальної церкви в Тернополі. Приміщення розташоване на глибині 2,5 м. Воно може бути з'єднане із підземним ходом, кажуть археологи.

— У церкві, крім археологічних розкопок, тривають і георадарні дослідження. Вирішили просканувати підлогу. По центру храму і виявили підземну кімнату чи камеру, — говорить голова громадської організації "Сіті проект" Андрій Кір. — Наразі важко стверджувати, що це конкретно за кімната і яке її призначення. Можна допустити, що тут був сховок тернопільської Біблії, прикрашеної коштовностями. Також це може бути шлях, яким невідомі патріоти у радянські часи потрапляли в церкву і встановлювали український прапор.

Також за кілька днів робіт біля храму вдалося докопатися до замкових мурів, віднайти потенційні підземні переходи.

Зараз археологи шукають шлях, яким можна дістатися у таємну кімнату.

Храм побудований у XVI ст. Іноді його використовували як фортецю. Кілька разів горів у часи Першої і Другої світових воєн. Сучасного вигляду набув після реставрації 1954 року.

Зараз ви читаєте новину «Під церквою знайшли таємну кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі