четвер, 26 серпня 2010 07:35

Пляшка з вибухівкою скалічила чотирьох дітей

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Міліцейські експерти оглядають 19 серпня місце вибуху біля недобудованого будинку по вулиці Короленка у Вінниці
Міліцейські експерти оглядають 19 серпня місце вибуху біля недобудованого будинку по вулиці Короленка у Вінниці

"Із подвір"я бачив, як ці дітлахи на дорозі гралися. А потім як бахнуло! Да так, що аж племінниця почула. А живе вона за кілометр. Машин понаїхало. Ой, дуже довго чекали "швидку". Хвилин 40, — розповідає 60-річний вінничанин, називається Віктором.

Четверо хлопців дістали поранення через детонацію невідомої вибухівки. Вона містилася у пластиковій пляшці. Сталося це 17 серпня ввечері на вул. Короленка у Вінниці. Потерпілим від 5 до 11 років.

— На стройці друзі мої знайшли бутилку. Лежала біля сходів. Позвали, щоб подивився. Чогось одразу подумали, що то бомба. Олег казав, треба дорослим віддати. А Іллюша случайно зачепив дрота. Потім був взрив. Я стояв далеко, але осколок прямо в мене полетів. Олежка тоже далеко був. Іллюша з Ванею — під деревом. У мене вдруг у животі сильно заболіло, — розповідає "ГПУ" Андрій Гусейн-Алієв, 10 років.

Розмовляємо 25 серпня у хірургічному відділенні дитячої обласної лікарні. ТудиАндрія перевели з реанімації.

— Слава Богу, син нормально почувається. Біль не такий страшний, як було спочатку. Ой, горе-то яке, — каже 33-річна Олена, мати Андрія. — Андрюші більше не ставлять крапельниць, зняли шви. Звідки взялася там бомба, навіть не можемо додуматися.

Вибух травмував Андрієві черевну порожнину, кишківник і черевну артерію. 11-річному Олегові ампутували два пальці на руці. Братам 5-річному Іванові та Іллі, 8 років, осколками порізало обличчя.

— Якби це було поранення на фронті, його прирівняли б до тяжкого, — розповідає про Андрія Тетяна Антонець, головлікар обласної дитячої лікарні. — Стан дитини був тяжкий. Інший хлопчик, якому поранило пальці рук, у травматології. Стан стабільний.

Пригода сталася у приватному секторі біля недобудови. Територія не охороняється. Зі слів міліції, діти знайшли під сходами пластикову пляшку з невідомою рідиною. До неї були приєднані два дроти та прищіпка для білизни. Пляшка вибухнула, коли смикнули за прищіпку. Тримав її Олег.

Після вибуху минуло 10 днів. Міліція розглядає кілька версій, звідки на Короленка взялася вибухівка. Але жодної з них не розголошують, пояснюють це таємницею слідства.

— Цей будинок якийсь нещасливий, — продовжує Олена. — Ми переїхали на Короленка 11 років тому. Будинок збудували до нас. Пару років тому його перекупили. Новий хазяїн дім добудував, але не виплачував проценти банку. То банк відібрав у нього будинок за борги. Живемо недалеко. Поряд — такі самі звичайні люди, як і ми. Багаті живуть трохи далі.

Зараз ви читаєте новину «Пляшка з вибухівкою скалічила чотирьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі