середа, 17 грудня 2008 18:24

Пірати захопили вісьмох українців

У вівторок пірати захопили в Аденській затоці турецьке судно "Босфорське диво". Серед членів екіпажу вісім українців. Про це в середу повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Судно належить турецькій компанії Isko Marine Shipping Сompany, воно ходило морем під прапором Антигуа й Барбуда. Ця держава розташована на Малих Антильських островах Карибського моря і перебуває під правлінням Великої Британії.

Окрім українців, серед членів екіпажу троє громадян Туреччини, повідомляє британський військовий аташе в Найробі, столиці Сомалі.

На час здачі номера "ГПУ" у друк було невідомо, який саме вантаж перевозило "Босфорське диво". Також не повідомляли, чи вимагають пірати викуп.

Посольству України в Туреччині доручено встановити контакт із судновласником та сприяти якнайшвидшому звільненню заручників.

У полоні сомалійських піратів досі перебувають 17 українців вітчизняного судна "Фаїна", яке перевозило військову техніку. "Фаїну" захопили 25 вересня. В останній заяві МЗС ішлося, що українців звільнять до Нового року.

Зараз ви читаєте новину «Пірати захопили вісьмох українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі