середа, 06 квітня 2011 05:15

Підприємці ночують біля магазинів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Чоловік вивозить товар зі свого магазину на авторинку на столичному бульварі Перова в понеділок. Влада хоче демонтувати там 103 торговельні точки
Чоловік вивозить товар зі свого магазину на авторинку на столичному бульварі Перова в понеділок. Влада хоче демонтувати там 103 торговельні точки

"Люди узнали, що їх будуть зносить сьогодні в три дня. Ніхто нікого не попереджав. Усі втрачають заробіток, а в них сім'ї, діти. Таке зараз по всіх ринках Києва робиться", — каже Валентина Коробка, голова Вільної профспілки підприємців України.

Міська влада почала у понеділок демонтаж торгових закладів найстарішого київського авторинку на бульв. Перова. В цей день там вихідний. За словами очевидців, близько 11.00 біля входу з вул. Микитенка зупинився автокран. З ним приїхала бригада робітників.

— Трейлер, що стояв скраю, зачепили і підняли. Всередині попадали автомобільні акумулятори. Деякі побилися, потекла кислота, — говорить підприємець Олег, 27 років.

До ринку стали з'їжджатися власники сусідніх точок. Торговці захотіли пояснень від керівників демонтажної бригади. Ті послалися на рішення міської комісії з упорядкування розміщення тимчасових споруд. Але документів людям не пред'явили.

Підприємці заблокували своїми автомобілями під'їзди до ринку. Заявили, що не дозволять вивозити трейлери. Домовилися між собою цілодобово охороняти майно. Демонтажники не змогли продовжити роботу. Викликали міліцію.

На місце приїхали кілька патрульних груп "Беркута". Близько 17.00 до підприємців підійшов майор міліції. Переконував розійтися. Підприємці не погодилися. Міліціонер сказав, якщо буде припис прокуратури або ухвала суду про заборону евакуації трейлерів, правоохоронці не втручатимуться. В іншому випадку застосують силу.

Власники трейлерів були на ринку всю ніч. Деякі вивозили товар.

— Якщо трейлери віднімуть, принаймні товар залишиться, — пояснює Олег.

Вранці на ринок приїхав представник влади. Назвався полковником міліції. Запропонував звільнити територію добровільно. За це після реконструкції ділянки їм обіцяють надати місця для торгівлі. Люди відправили трьох представників у районну адміністрацію і пішли готувати трейлери до вивезення.

В Управлінні контролю за благоустроєм міськадміністрації запевняють: зносити авторинок не планують. Зона конфлікту охоплює тільки невелику ділянку. Вона розташована за парканом ринку і має статус паркувального майданчика. Усі торгові об'єкти розміщені там — причепи-трейлери, які переобладнали під торгівлю. Нараховують їх 103.

— Ще 15 та 16 березня кожному власнику трейлера наші інспектори вручили припис надати дозвільні документи на встановлення їхніх об'єктів. Ми попереджали: хто не подасть, буде демонтований. Ніхто не відгукнувся, — каже Владислав Шелоковіз з УКБ. — Торгівлі там не буде. Через відсутність парковки усі тротуари довкола ринку забиті машинами. Там складно не тільки проїхати, а й пройти.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці ночують біля магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі