вівторок, 03 квітня 2012 07:15

Підлітка три дні шукають у горах

У Криму шукають полтавця 15-річного Костянтина Магденка. Хлопець із дитинства інвалід зі слуху. 30 березня загубився на змаганнях зі спортивного орієнтування у горах у районі Ангарського перевалу.

— Він зник, коли йшов за маршрутом через перевал. Був за 50 кілометрів від Сімферополя і 12 — від Алушти, — говорить Віталій Шкаревський із Полтавського обласного управління з надзвичайних ситуацій. — Учасники змагань спочатку самі його шукали. Потім нам подзвонили.

За три дні рятувальники перевірили площу 30 кв. км. Залучили 136 людей та 18 автівок. Станом на понеділок — не знайшли.

— Ангарський перевал підступний. Там ліс, гори, є річки й обриви, — говорить Ольга Кондратюк із Кримського головного управління міліції.

Костянтин на змаганнях представляв Полтавщину.

— Там зібралися близько тисячі учасників з України, Казахстану та Росії, — розповідає президент Федерації спортивного орієнтування 55-річна Тетяна Божко. — Костянтин був у групі з 80 осіб. Кожен мав карту з маршрутом на 3-4 кілометри. Їх долають за 20-30 хвилин. Заблудитися важко. Поряд міста, їздять тролейбуси.

Учасники змагань востаннє бачили Магденка за кілометр від фінішу, на найскладнішому відрізку шляху.

— Хлопець сам на контакт не піде, хіба що його побачать та покличуть, — розказує Олена Яковенко, 51 рік, заступник директора Полтавської спеціалізованої школи-інтернату для глухих дітей. — Навчався у нас, дуже сором'язливий, часто міг замкнутися в собі. Говорить добре. Швидше за все, самотужки пробуватиме дістатися Полтави.

Костянтин Магденко займається спортивним орієнтуванням з четвертого класу. Був відмінником із математики. Його батьки поїхали до Криму допомагати шукати.

Зараз ви читаєте новину «Підлітка три дні шукають у горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі