пʼятниця, 11 грудня 2015 00:00

Під час затримання диверсантів загинув "альфівець"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook
  Вилучені боєприпаси з київської квартири диверсантів. Такий арсенал знайшли також у їхнього спільника в Харкові
Вилучені боєприпаси з київської квартири диверсантів. Такий арсенал знайшли також у їхнього спільника в Харкові

Боєць спецпідрозділу "Альфа" загинув під час затримання диверсантів у ніч на 10 грудня в Києві. Ще одного поранили. Операція тривала в мікрорайоні Оболонь. Ватажка банди вбили, сім його спільників затримали. Серед них — троє громадян Росії.

Загиблий "альфівець" першим увірвався в квартиру житлового будинку на вул. Лайоша Гавро, 1а.

— Він пройшов не один бій, має багато нагород. Загинув, рятуючи життя 7-річного хлопчика. Його батько був у диверсійній організації. Вона готувала в Києві, Харкові та інших містах теракти. Хотіли дестабілізувати ситуацію в Україні, — розповідає прес-секретар Служби безпеки 40-річна Олена Гітлянська.

Керівник диверсійно-розвідувальної групи — громадянин України. Припускають, пов'язаний зі спецслужбами РФ.

— Він неодноразово перетинав кордон із Росією. Мав три паспорти на різні прізвища. Їх знайшли в його помешканні, — розповідає Олександр Ткачук, керівник апарату голови СБУ.

Також затримали диверсанта в Дзержинському районі Харкова. Взяли його без стрільби. Під час обшуку в обох квартирах знайшли 31 саморобний вибуховий пристрій, автомат, гранатомети, три десятки гранат і спеціальні засоби зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Під час затримання диверсантів загинув "альфівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі