вівторок, 12 липня 2016 06:30

Під час реконструкції зоопарк працюватиме

Восени міська влада почне реконструкцію Київського зоопарку. Заклад не зачинятимуть для відвідувачів.

Вхід до звіринця перемістять на кілька метрів ліворуч. Озера не чіпатимуть.

— Територію умовно поділимо на географічні зони. З'явиться "Африканська савана" з жирафами, зебрами й страусами. Буде "Долина слонів". Там установлять два вольєри — для самця і самки. Нарешті зможемо привезти нашому слону Хоросу подружку. На теперішньому його місці розмістимо експозицію пінгвінів. Зведемо нову сучасну зону для бегемотів і носорогів — "Долина Нілу". Вдосконалимо острів хижаків, влаштуємо новий вольєр для всіх приматів. Такий зараз має горила Тоні, — розповідає директор Київського зоопарку 46-річний Кирило Трантін.

— Середовище оновленого зоопарку максимально наблизимо до природних умов — без галасливих атракціонів і ґрат для тварин. З'являться оглядові майданчики, місця з єдиним простором для тварин і людей. Для реконструкції візьмемо лише дерево, камінь і скло, — каже столичний мер 44-річний Віталій Кличко.

Оновлення звіринця коштуватиме близько 300 млн грн. Частину профінансують із міського бюджету. Решту нададуть іноземні партнери.

Київський зоопарк площею майже 34 га — один із найбільших у Європі. Зараз там живуть 3250 тварин. Торік його відвідали 600 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Під час реконструкції зоопарк працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі