вівторок, 05 січня 2010 07:22

Персидського кота перефарбували в тигра-альбіноса

Автор: фото: Катерина МИХАЙЛЮК
  Пофарбований Галиною Мустафаєвою на тигра персидський кіт Марсик у вінницькій перукарні. Спеціальна нетоксична фарба тримається на тілі тварини три місяці
Пофарбований Галиною Мустафаєвою на тигра персидський кіт Марсик у вінницькій перукарні. Спеціальна нетоксична фарба тримається на тілі тварини три місяці

Галина Мустафаєва з Вінниці працює у спеціалізованій перукарні для тварин. До святкування Нового року пропонувала клієнтам фарбувати улюбленців під тигренят. 2010-й за китайським календарем — Рік Білого, або Металевого, тигра.

— Кілька місяців тому своєму песику Соллі породи тойтер"єр намалювала на спині метелика, — каже Мустафаєва. — Як тільки фарба змилася, я його оформила під тигреня. А потім подумала, що й кота можна так само.

На стрижку до Галини приводять білого персидського кота Марсика.

— Запропонувала господарям влаштувати експеримент, — усміхається перукар. — Ті погодилися. Є спеціальна фарба для тварин. Вона не токсична, так що, коли буде її злизувати — не отруїться. Тримається близько трьох місяців. Розрахована на 12 купань.

Господарка Марсика просить зробити йому зачіску "під лева".

— Можна попідстригати ще й вуха, так він буде більш схожий на тигра, — пропонує майстер. Клієнтка погоджуються.

Мустафаєва спеціальною машинкою спочатку зістригає довгу шерсть.

— Вибач дорогенький, але я вам більше не довіряю, — жінка одягає коту намордник, на кожну лапу тканинні чобітки на липучках. Задні лапи прив"язує до столу, аби тварина не вирвалася. — У мене руки всі від вас покоцані, а з цими сапожками безпечніше. І намордник! Довелося самій із проволоки плести, бо кусаєтеся. У вас, особливо персів, мордочки сплющені, собачі намордники не підходять.

Після стрижки перукар миє та висушує кота. На шерсть щіточкою з чорною фарбою наносить тонкі нерівні смуги по горизонталі. Це займає близько півгодини. Через 15 хв.  змиває, знову висушує тварину.

— Тримайте свого тигра, — Галина віддає кота господарці.

— Марсік! Це ж зовсім не ти! — не вірить своїм очам клієнтка.

Мустафаєва підрахувала, що подібне фарбування коштує 150 грн.

— Тварин можна фарбувати, як хочеш, — каже Галина. — От собачці породи китайська хохлата нанесла на волохаті вуха шість різнокольорових тонів. Кожен локонок окремо завертала у фольгу, все як у людей. Таке чудо вийшло!

Зараз ви читаєте новину «Персидського кота перефарбували в тигра-альбіноса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі