четвер, 18 листопада 2010 04:30

Першу школу закрили на карантин

В Антонівській школі Томашпільського району на Вінниччині половина учнів захворіли на застуду. Це перший в Україні навчальний заклад закритий на карантин.

— У нас захворіли 63 учні протягом тижня, — розповідає Олександр Бондар, директор школи. — Усього навчається 136 дітей. У понеділок через температуру не прийшли троє. Наступного дня вдома залишилися ще восьмеро, у середу — 22 учні. Ми викликали з району педіатра. Він порадив дезінфікувати приміщення. До початку і після занять хлорували класи і коридори, протирали дверні ручки, всі кімнати провітрювали. Не допомогло. До кінця минулого тижня захворіла половина учнів. У вівторок, 16 листопада, закрили школу на карантин до 28 листопада.

Батьки кажуть, що хвороба починається з почервоніння горла. Потім дитина кашляє, з'являється сильний нежить, температура до 37,5°. Шестеро учнів одужують у райлікарні. Решта вдома.

— Немає очевидних причин, чому діти хворіють, — додає директор. — Школа побудована менше ніж 10 років тому. Вона нова. У класах підтримуємо температуру плюс 22–24 градуси. Можемо самі регулювати, бо маємо власну газову котельну.

Оксана Мороз, заступник головного лікаря Томашпільської районної санепідемстанції, говорить, що школярі могли захворіти через теплу погоду:

— Можливо, батьки одягали дітей надто тепло. Вони упрівали. Тоді достатньо маленького протягу, щоб застудитися. У школі працює комісія, яка має визначити причину захворювання. Грип не діагностували. У тих, хто потрапив у лікарню, виявили бронхіт. Це не можна назвати епідемією.

Спеціалісти кажуть, цього року в Україні очікують новий вірус грипу — А/H3N2. Спалахи захворювання найімовірніше будуть сезонними, а не пандемічними. У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що свинячого грипу не буде.

Зараз ви читаєте новину «Першу школу закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі