вівторок, 29 грудня 2009 07:30

Перепад температури залишив Тернопіль без води

— Почула від родички, води не буде. Передзвонила перед одинадцятою, встигла набрати відро. Того мало. Під будинок привезли питну воду "Долина плюс". За нею черга — як у мавзолей, людей із 40. Годину стояла, — пригадує тернополянка 30-річна Оксана Лоскут.

У ніч на суботу в Тернополі прорвало водопровід. Зранку в суботу води не було в жодному мікрорайоні, окрім двох — Центру і Нового світу. Про аварію зранку повідомили по місцевому радіо. Але його слухали не всі.

У "Тернопільводоканалі" пояснюють: 600-міліметрова чавунна труба водогону тріснула через різку зміну температури.

— Трубі близько 30 років, мала б служити півстоліття. Ніколи не тріскала. Чавунні не ржавіють. Навіть якщо бити кувалдою — нічого не вдасться, дуже міцні. Та можуть тріскати через різкий перепад температур. Найбільша загроза такого — навесні та восени, — говорить головний інженер "Тернопільводоканалу" Роман Романів, 51 рік. — Ми двічі на рік переглядаємо і замінюємо по 5 кілометрів труб. У Тернополі є 370 кілометрів водогону. Усе перевірити неможливо.

Люди ходили по воду до колонок. Дехто носив сніг і топив його вдома. Використовували талу воду для технічних потреб.

Ремонтні роботи звершили увечері. Вода у кранах з"явилася вночі.

Зараз ви читаєте новину «Перепад температури залишив Тернопіль без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі