пʼятниця, 11 травня 2007 07:08

Пам"ятнику Леніну відбили голову

У Бричківці, що за 15 км від Полтави, розбили пам"ятник Леніну. Монумент там відкрили 1 травня. Гіпсовий бюст був 80 сантиметрів заввишки. Стояв на півтораметровому постаменті. Раніше пам"ятника вождю в селі не було.

— У ніч із четверга на п"ятницю невідомі відбили йому голову, — розповідає 38-річний сільський голова Павло Бречко. — Зранку жителі побачили понівечений монумент. Подали заяву до райвідділу міліції. Правоохоронці розпочали слідство.

Того ж дня надвечір у Бричківці встановили новий пам"ятник. Погруддя такого самого розміру, однак пофарбоване не в золотистий колір, а у сріблястий. Воно кам"яне, важить 120 кг. 1943 року стояло в одному з полтавських вузів. Після проголошення незалежності зберігалося в підвалі.

Встановлювали монумент правоохоронці разом із представниками місцевого осередку Комуністичної партії. Пообіцяли, що охоронятимуть.

21 січня, в річницю смерті Леніна, відбили голову й руку його пам"ятнику в селі Петрівці, що належить до Бричківської сільради.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятнику Леніну відбили голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі