пʼятниця, 14 жовтня 2011 00:15

Пам'ятник слюсарю робили місяць

Автор: фото надане Володимиром ШЕВЧЕНКОМ
  Пам’ятник слюсарю в Ялті зроблений з бетону. Автор, керівник аварійної служби Володимир Шевченко, створював його зі своїх підлеглих
Пам’ятник слюсарю в Ялті зроблений з бетону. Автор, керівник аварійної служби Володимир Шевченко, створював його зі своїх підлеглих

55-річний Володимир Шевченко з Ялти створив пам'ятник слюсарю-аварійнику.  Скульптура робітника стоїть у місті на вул. Чкалова, 11.

— Престижность профессии труда у нас потеряна. Кумиры сейчас миллионеры, поп-звезды и политики. А они далеко не всегда пример для подражания. Своими поступками не заслуживают, чтобы из них делали героев. Вот и решил восстановить справедливость, — пояснює Володимир Єгорович. — Когда жил на первом этаже и забивалась канализация на кухне, я не думал о Пушкине и Есенине. Звал городскую аварийку, они приезжали ремонтировали, а я был счастлив, что все опять работает.

В Ялті Володимир Шевченко працює начальником аварійної служби одного з підприємств. Пояснює, що став технарем для отримання пенсії, але в душі — художник. Образ для пам'ятника створював зі своїх підлеглих.

— Слюсар мав виглядати так, аби не образити людей цієї праці — не смішним і не дурним. З одного я взяв вуха, з іншого — ніс, із третього — ще щось. Але вийшло схоже на конкретну людину, яка в нас працює.

На створення скульптури пішов місяць. Вона зроблена з бетону, усередині армована, пофарбована під стару мідь.

— Це брутальний чоловік, який пройшов Крим, Рим і мідні труби, але зберіг своє я, не став п'яницею. Це підтверджує маленька "інтелігентна" пляшка коньяку в кишені штанів. У нього суворе обличчя. Були дружини, коханки, неприємності, але людина все подолала. Хочу, аби в людей з'являлася усмішка, коли побачать цей пам'ятник, — розказує автор.

Дозволи в чиновників на свою скульптуру Володимир Шевченко не оформлював.

— Вважаю її різновидом вуличного мистецтва — стріт-артом. Ні з ким не погоджував, хотів зробити так, як вигадав.

В Ялті не вистачає працівників робітничих спеціальностей.

— Усі сіли за комп'ютери, ніхто не хоче залізячки крутити. Зарплата у слюсарів невелика, як і по всій країні. Коли взимку починається опалювальний сезон, платять трішки більше. Поважаю своїх підлеглих, працюють розумні й цікаві люди. Хочу, аби всі їх поважали.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник слюсарю робили місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі