пʼятниця, 14 квітня 2017 07:25

Оскаржують вирок бойовику із Бразилії

Автор: ФОТО З САЙТА www.vedomosti-ua.com
  Фото із соцмережі Рафаеля Лусваргі. У підписі той натякає, що забирає речі в полонених
Фото із соцмережі Рафаеля Лусваргі. У підписі той натякає, що забирає речі в полонених

12 квітня у столичному апеляційному суді на Солом'янській площі розглядали справу бойовика з Бразилії 34-річного Рафаеля Лусваргі.

Чоловік у січні отримав 13 років позбавлення волі. Доказами в суді стали численні відео в інтернеті, на яких Лусваргі серед бойовиків Донбасу розповідає про свої злочини. Зокрема, як брав участь у боях у районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, Дебальцевого на Донеччині. Також — знайдені при затриманні військовий квиток ДНР і наказ за підписом ватажка терористів 46-річного Ігоря Гіркіна про нагородження Лусваргі медаллю "За бойові заслуги".

Тоді бойовик підтвердив факти обвинувачення і заявив, що розкаюється. Його захисники подали апеляцію.

"Адвокат Лусваргі — сєпарський виродок. Захищає "беркутів"-убивць із Майдану, — написав у соцмережі активіст 29-річний Євген Карась. — Є інформація про "договорняк" по справі."

— Відстежуємо такі суди, — розповідає. — Дуже довго не з'являлась інформація про засідання. Це означає, що хотіли приховати його від загалу. Бо якщо суд зменшить вирок — це викличе суспільний розголос і багато запитань до судді. Закликаю киян активно реагувати й бути готовим приїжджати на засідання. Якщо не каратимемо сєпарів, війна триватиме вічно.

Лусваргі — колишній найманець Французького іноземного легіону. Отримав поранення під Донецьким аеропортом. Хвалився, що вбив щонайменше чотирьох українців. Він — професійно підготовлений бойовик. Закінчив академію військової поліції Бразилії та деякий час навчався у Курському державному університеті Росії. Знає п'ять мов. Має навички альпінізму. Вміє захоплювати та утримувати заручників.

Зараз ви читаєте новину «Оскаржують вирок бойовику із Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі