середа, 26 грудня 2012 07:15

Олександра Лобача оштрафували за закритий люк

Дніпропетровця Олександра Лобача, 57 років, оштрафували на 1,7 тис. грн за те, що закрив каналізаційний люк перед своїм будинком.

— Я живу на вулиці Гвардійській, у Ленінському районі, — каже російською Олександр Іванович. — У нас вулиця вузька, тротуарів немає, ще й повсюди люки відчинені. Куди ми тільки не зверталися — ніхто на ті діри не реагував. Комунальникам не до того. А в люки й люди провалювалися, й машини. Ми із сусідами їх затикали то дошками, то гілляками.

У серпні Олександр найняв робітників. Привіз щебеню, цементу. Краї ями підрівняли, забетонували, поставили нову пластмасову кришку. На все витратив 1,5 тис. грн.

— Наступного дня до мене приходить жіночка з міськвиконкому, склала протокол. На засіданні комісії мені виписали максимальний штраф. Мабуть, через те, що я приватний підприємець.

Штраф законний, пояснили йому в Ленінському міськвиконкомі.

— Потрібно було взяти дозвіл на проведення будівельних робіт. Поблизу люка проходять водопровід, газопровід і телефонний кабель, — каже Олександр Федоренко, заступник голови Ленінської райради.

Прокуратура подала позов до суду, щоб спростувати рішення міськвиконкому. Суд залишив його без розгляду, але з можливістю подати апеляцію.

Платити штраф Лобач відмовляється.

— На ці гроші краще звернуся до адвокатів і докажу в суді, що чиновники не праві. Я взагалі не розумію, за що мене оштрафували? Нічого поганого не зробив.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Лобача оштрафували за закритий люк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі