пʼятниця, 05 серпня 2011 05:00

Олександр Пилишенко проживе з левицею 35 днів

Автор: фото: Reuters/GLEB GARANICH
  Художник Олександр Пилишенко стоїть у вольєрі з левицею. Тримає її на подвір’ї свого будинку. У його міні-зоопарку є ще два леви, ведмідь, пара рисей, три собаки. Доки житиме з твариною, буде малювати
Художник Олександр Пилишенко стоїть у вольєрі з левицею. Тримає її на подвір’ї свого будинку. У його міні-зоопарку є ще два леви, ведмідь, пара рисей, три собаки. Доки житиме з твариною, буде малювати

— Катюха спокойная, я также себя хорошо чувствую. Думал, что у меня отпуск на месяц будет, а сейчас одни хлопоты. То там свет провести, то люди приходят, и с ними разговариваю. Она у меня хорошая, не кусается, — Олександр Пилишенко, 40 років, із міста Василівка Запорізької області гладить левицю.

На подвір'ї його будинку, в якому живе з дружиною та двома дітьми, є міні-зоопарк. У ньому три леви, ведмідь Міша, пара рисей, три собаки і чимало дрібних звірів. 2 серпня він поселився у вольєр до 9-річної левиці. Планує прожити там 35 днів.

— Таке вирішив півроку тому. Стільки часу пішло на підготовку. Хочу побудувати великий заказник. Район виділив землю, але грошей не вистачило. Ось і хочу привернути увагу спонсорів на утримання і розширення колекції, — продовжує Олександр.

Він спить із твариною на дерев'яному настилі з сіном. У вольєрі на 36 кв. м є душ і туалет. Їжу дружина 40-річна Олена передає через отвір між ґратами.

— Я очень переживаю за него. Знаю, что он человек слова, сказал — значит, сделает. Потому, я ни в коем случае не ставила ему палки, приложила максимум усилий для помощи, — каже.

До утримання власного міні-звіринцю Олександр працював директором художньої школи. Сьогодні він підприємець і голова благодійного фонду "Лиса гора". Весь час у вольєрі планує малювати левів. Захопився хижими тваринами ще у школі, коли прочитав книжку француза Жозефа Роні "Печерний лев". У ній хлопчик подружився з левом.

Левицю купили дев'ять років тому в Ялтинському зоопарку. Через рік у Рівному знайшли самця Самсона. Тепер він живе в сусідній клітці. Його пускатимуть до самиці раз у тиждень. Вона вчетверте вагітна. Народжуватиме в кінці серпня.

— Самець — берберійський. Їх майже не залишилося в природі, тільки в приватних колекціях, — каже Олександр. — Попередні два рази я спостерігав за родами. Утретє мене не було вдома. Самсон сам перегризав пуповину і вилизував левенят.

Сім'я подала заявку в Книгу рекордів Гіннеса. Поки що звідти ніхто не відгукнувся. Попередній рекорд встановив американець Джеймс Джаблон. Він прожив із левами два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Пилишенко проживе з левицею 35 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі