вівторок, 19 травня 2009 07:14

Олег Скрипка віддав 40 тисяч на пам"ятник Мазепі

Зароблені на благодійному концерті 40 тис. грн лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка передав на спорудження у Полтаві пам"ятника гетьману Іванові Мазепі.

У цьому місті група виступила позаминулого тижня. Квитки коштували 100 грн.

— Мазепа для мене — постать номер один, про такого лідера можемо тільки мріяти. Читав його пояснення, чому пішов на війну. Іншого виходу в нього не було. Йому ще й у Києві треба пам"ятник поставити, — каже Олег Скрипка, 44 роки.

На концерт музикант вийшов у білій атласній сорочці та чорних штанях із лампасами зі стразів. Вітається.

— Із "Весни" починай! — гукає із зали чоловік.

— Із "Весни" — то одразу закінчити! — сміється Скрипка. —  Ах, ця зустріч так хвилює кров, що хочеться співати про любов.

Починає з пісні "Любов" під гітару. По закінченні глядачі знову вимагають "Весну".

— У мене програма, не збивайте, — каже артист. — Зараз заспіваю пісню видатного українця Володимира Висоцького.

У третьому ряду сміється заступник голови Полтавської облради Петро Ворона. Скрипка співає "Я несла свою беду по весеннему по льду" українською у власному перекладі. Двічі збивається, забувши слова. Каже, виконає її іншим разом. Між піснями читає записки від глядачів.

— "Чи плануєте повернутися на батьківщину в село Гільці на Полтавщині? Що вам сниться?". Я думав над цим, там є діляночка мого діда. А сни... Сьогодні вночі бачив Путіна. Він був добряк, у матроській майці, вудив рибу. Спитав, яку впіймав. А він показує — "ого-го!".

Після концерту Олег пішов до місцевого диско-клубу "Робін Гуд". Танцював, доки його не впізнали. Компанія дівчат просить із ними сфотографуватися.

— Із вас за фото — пляшка горілки, — відповідає Скрипка.

Фотографується з кількома відвідувачами і йде з клубу.

Зараз ви читаєте новину «Олег Скрипка віддав 40 тисяч на пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі