вівторок, 11 січня 2011 10:14

Оксана Дробіт підсипала у гамбургер подруги ртуть

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Ірина Ждан із села Пикуловичі Пустомитівського району Львівщини тиждень перебуває в обласній лікарні
Ірина Ждан із села Пикуловичі Пустомитівського району Львівщини тиждень перебуває в обласній лікарні

"Чотири місяці тому в мене мама померла, я досі не відійшла. А тут подруга прийшла труїти мою сім'ю. Ніколи від неї такого не чекала. Ми з нею як сестри були", — каже 26-річна Ірина Ждан. 4 січня її намагалася отруїти найкраща подруга Оксана Дробіт, 27 років.

Ірина живе в селі Пикуловичі Пустомитівського району, за 15 км од Львова. З чоловіком виховує 4-річного сина. Із ними живе баба Ірини. Ждани познайомилися з Оксаною чотири роки тому. Вона живе у сусідньому селищі Дубляни. Підробляє на секонд-хенді. Чоловік Ігор робить меблі. Мають двох дітей — 6 і 1,5 року.

Перед Новим роком Ірина замовила в Ігоря дерев'яний стіл на кухню за 600 грн. Гроші передала Оксаною.

— Новий рік минув, а Ігор стола не зробив. Уже свята на носі — його й далі нема. Набрала Ігоря, питаю, де робота, а він мені: "Чекаю спочатку на гроші". Я давай розказувати, що гроші вже давно Оксані віддала. Він пообіцяв розібратися. Ігор часто жінку кулаками виховував, вона боїться його дуже, — розповідає в понеділок 10 січня Ірина. Вона лежить у Львівській обласній лікарні.

4 січня Оксана Дробіт приїхала до подруги. Спершу заїхала у "МакДональдз" на вул. Липинського у Львові, взяла чотири гамбургери. В аптеці купила два термометри. Коли прийшла до Ірини, попросила зробити чай. Сама тим часом зайшла у ванну, розбила там градусники, а ртуть насипала у два гамбургери.

— Я вкусила, а мені з булки шарік випав сріблястий. Відкриваю гамбургер — а там все в горошках. Давай Оксанину булку дивитися — там чисто. Вона каже: "Мабуть, в "МакДональдзі" щось недогледіли. Але булки давай викинемо — бо то шкідливо". Я ж одразу подзвонила батькові. Той — у міліцію. Мене бігом у лікарню відвіз.

Медики промили Ірині шлунок, зробили ультразвукове дослідження. Оглянули хірург, реаніматолог та токсиколог.

— Пацієнтка не встигла проковтнути ртуть. Але для певності ми протримали її тиждень, спостерігали за її станом, — говорить головний лікар обласної лікарні Михайло Гичка, 52 роки. — Ртуть не викликає отруєння, якщо її проковтнути. Але якби кульки почали виходити з фекаліями, жінка могла б захворіти через їх випари.

Міліціонери з працівниками санепідемстанції перевірили приміщення "МакДональдза". Але там нічого не виявили. Тоді обстежили будинки Ждан та Дробіт.

— У ванній потерпілої виявили бите скло від термометрів, а в сумці її подруги — рештки градусників, — розказує Денис Харчук із обласної міліції. — Порушили кримінальну справу за замах на життя. Підозрюваній світить від восьми до 12 років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Дробіт підсипала у гамбургер подруги ртуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі