пʼятниця, 31 травня 2019 06:26

Обвал на шахті поховав двох гірників

У ніч на 29 травня на шахті "Лісова" у селі Сілець Сокальського району на Львівщині обвалилася порода. Загинули двоє гірників — майстер 47-річний Михайло Павлик і його учень Михайло Турко, 22 роки.

— Старший — гірник із ремонту четвертого розряду, на посаді був понад 10 років. Виховував трьох неповнолітніх дітей. Молодший — пропрацював вісім місяців. Що стало причиною трагедії, визначить комісія з розслідування, — говорить голова незалежної профспілки гірників 62-річний Михайло Волинець. — Шахтарі зайшли в небезпечну зону і, згідно з паспортом робіт, не повинні були там перебувати, за версією адміністрації. Вони нібито пішли за брусом. Але виникає питання: чому вони пішли в завальну частину? Їх не забезпечили матеріалами? Як вони там опинилися?

У поліції відкрили кримі­нальне провадження за статтею про порушення правил безпеки на виробництві.

Після трагедії шахту відвідав президент 41-річний Володимир Зеленський.

— Я знаю, що сім'я Михайла Павлика не має квартири і вони орендують житло. Треба вирішити це питання. Можна зробити це поза чергою, — каже Зеленський. Це питання скерував до обласної влади.

Львівська обласна адміністрація ухвалила рішення про виділення по 100 тис. грн кожній сім'ї з резервного фонду.

На державному підприємстві "Львіввугілля", якому належить "Лісова", породу видобувають на шести шахтах. Працюють більше як 7 тис. осіб, із них понад 5 тис. — під землею.

Зараз ви читаєте новину «Обвал на шахті поховав двох гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі