вівторок, 06 грудня 2011 05:00

Новини коротко

Підсумок акції "Сім чудес України: замки, фортеці, палаци" підбили 1 грудня в столичному заповіднику "Софія Київська". Зі 138 історичних пам'яток вибрали сім найкращих. Серед них — Аккерманська фортеця в місті Білгород-Дністровський в Одеській області, Воронцовський палац у Криму, Кам'янець-Подільська фортеця на Хмельниччині, Луцький верхній замок на Волині, Митрополичий палац у Чернівцях, палац у селищі Качанівка на Чернігівщині та Хотинська фортеця в Чернівецькій області.

Представники трьох українських традиційних церков висловили стурбованість суспільно-політичною ситуацією в країні, закликали українців об'єднатися та сформувати активну громадянську позицію щодо важливих питань суспільного життя. "Єднання суспільства навколо принципів любові, справедливості й взаємодопомоги, громадська самоорганізація та взаємна підтримка — найкращий захист в умовах політичних та економічних криз" — ідеться в їхньому зверненні до українського народу.

20 додаткових потягів призначила "Укрзалізниця" на новорічні та Різдвяні свята. Це "Одеса — Ужгород", "Миколаїв—Київ", "Сімферополь—Ужгород", "Донецьк—Львів", "Луганськ—Київ". Із Дніпропетровська їхатимуть до Сімферополя, Івано-Франківська, Львова, Києва. З Києва прямуватимуть до Ужгорода, два поїзди до Івано-Франківська, Сімферополя, Луганська, Донецька, Тернополя, Львова. З Харкова додатковими потягами можна буде виїхати до Сімферополя, Мукачевого, Києва.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі