вівторок, 29 липня 2008 07:07

Нових стаціонарних телефонів у гірських селах не буде

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Стаціонарні телефони до гірських сіл не проводитимуть. Про це заявляє Міністерство транспорту та зв"язку.

— Економічно недоцільно прокладати телефонні мережі, якщо там є мережі мобільного зв"язку. Тобто повсюди працює мобільний, тому людям простіше його купити. Передбачається, що частину вартості мобільного для пільговиків держава компенсує, — кажуть у прес-службі Державного департаменту зв"язку.

Найбільша проблема зі стаціонарними телефонами на Сумщині, Донеччині, Дніпропетровщині, Луганщині, Миколаївщині, Кіровоградщині, Одещині, Полтавщині, Львівщині та Чернігівщині. У цих регіонах без стаціонарних телефонів 2,5 тис. населених пунктів. У 36 із них зв"язку немає взагалі.

У селі Карпатське Турківського району на Львівщині живе майже 1 тис. осіб. Стаціонарні телефони є лише в сільській раді та на пошті. Півроку тому там установили мобільну вишку, тому покриття мають усі оператори. Відтоді мобільні з"явилися в кожній хаті.

Торік у вересні Кабінет Міністрів затвердив програму "Телефон — у кожен дім". За нею мали телефонізувати віддалені населені пункти. На це планували виділити 480 млн грн, однак гроші не надійшли.

Зараз ви читаєте новину «Нових стаціонарних телефонів у гірських селах не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі