вівторок, 10 липня 2007 07:03

Неповнолітнім злочинцям вручили атестати

"У всіх дитячих виправних колоніях нашої країни є навчання, а в слідчих ізоляторах немає. Це єдиний такий заклад, де ми проводимо уроки та видаємо атестати", — каже заступник начальника сімферопольського СІЗО Павло Малишкін, 36 років.

Минулої середи 14 випускників цього слідчого ізолятора отримали атестати про повну середню освіту.

Сьомий рік керівництво ізолятора підтримує дружні стосунки з сімферопольською загальноосвітньою школою N31. Вона розташована неподалік. До суду, доки триває слідство, до правопорушників три рази на тиждень приходять учителі. Викладають традиційні шкільні дисципліни. Заняття тривають близько 3 год. Педагоги дають своїм учням і домашні завдання.

— У нас також є бібліотека, — каже Малишкін. — У кожній камері сидять вісім чоловік. От ми по одній камері водимо до читальної зали під конвоєм. Там є телевізор із кабельним телебаченням, програвач і багато фільмів.

У центрі корпусу — молитовна кімната. Священики з кримської єпархії Української православної церкви московського патріархату на свята проводять служби. Також за бажанням сповідають неповнолітніх. Торік мусульманин у цій кімнаті прийняв християнство.

Нині в ізоляторі перебувають неповнолітні злочинці віком від 14 до 18 років. Поки що 51, але щодня кількість змінюється. Після суду й оголошення вироку їх відправлять у виправні колонії. Більшість потрапили сюди за крадіжки та розбійні напади. Їм загрожує від 2 до 14 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітнім злочинцям вручили атестати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі