Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 07:03

Неповнолітнім злочинцям вручили атестати

"У всіх дитячих виправних колоніях нашої країни є навчання, а в слідчих ізоляторах немає. Це єдиний такий заклад, де ми проводимо уроки та видаємо атестати", — каже заступник начальника сімферопольського СІЗО Павло Малишкін, 36 років.

Минулої середи 14 випускників цього слідчого ізолятора отримали атестати про повну середню освіту.

Сьомий рік керівництво ізолятора підтримує дружні стосунки з сімферопольською загальноосвітньою школою N31. Вона розташована неподалік. До суду, доки триває слідство, до правопорушників три рази на тиждень приходять учителі. Викладають традиційні шкільні дисципліни. Заняття тривають близько 3 год. Педагоги дають своїм учням і домашні завдання.

— У нас також є бібліотека, — каже Малишкін. — У кожній камері сидять вісім чоловік. От ми по одній камері водимо до читальної зали під конвоєм. Там є телевізор із кабельним телебаченням, програвач і багато фільмів.

У центрі корпусу — молитовна кімната. Священики з кримської єпархії Української православної церкви московського патріархату на свята проводять служби. Також за бажанням сповідають неповнолітніх. Торік мусульманин у цій кімнаті прийняв християнство.

Нині в ізоляторі перебувають неповнолітні злочинці віком від 14 до 18 років. Поки що 51, але щодня кількість змінюється. Після суду й оголошення вироку їх відправлять у виправні колонії. Більшість потрапили сюди за крадіжки та розбійні напади. Їм загрожує від 2 до 14 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітнім злочинцям вручили атестати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути