середа, 04 серпня 2010 02:00

Наркотики передають "Автолюксом"

Міліція 2010 року почала використовувати малу авіацію для пошуку плантацій конопель. За червень і липень із літаків та вертольотів уже знайшли 250 таких ділянок.

— Злочинці обсаджують їх по периметру соняшником або кукурудзою, — каже Геннадій Лісконог, начальник департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків. — Використовують ділянки в болотистих місцях. Наприклад — у Чорнобильській зоні. Але з повітря все видно.

Знайдені плантації конопель росли переважно в центральних і північних регіонах України.

— Вирощують голландські сорти коноплі. Кущі виростають до 3 метрів. Великі, як ялинки. Із кожного можна отримати до 100 тисяч гривень, — продовжує Геннадій Лісконог.

Також міліція почала ловити наркоторговців в Інтернеті. Реклама сайтів із продажу наркотиків періодично з"являється на популярних інтернет-форумах, поширюється через службу миттєвих повідомлень айсік"ю. Телефонів продавці не лишають. Покупці замовляють товар через електронну пошту. Отримують його через службу доставки "Автолюкс" або "Гюнсел", каже Геннадій Лісконог. Якщо продавець і покупець живуть в одному місті, то наркотики лишають у вокзальній камері схову. Покупцю повідомляють поштою номер камери і код, аби відкрити дверцята. Міліція вже затримала 20 таких наркоторговців.

1 липня президент Віктор Янукович розкритикував роботу міліції щодо боротьби з наркоторгівлею. Він приніс на нараду з керівниками силових структур марихуану та кокаїн. Їх купили в інтернет-магазині за його дорученням працівники адміністрації.

Протягом останнього тижня міліція почала шукати наркотики за допомогою собак на залізничних вокзалах Вінниччини. Розповідають, таке ж із часом буде по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Наркотики передають "Автолюксом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі