четвер, 18 жовтня 2012 05:45

Найсучасніший райвідділ приймає скарги через термінал

Автор: Фото: ІГОР ХОМИЧ
  Працівники Сихівського райвідділу міліції у Львові оглядають 16 жовтня свої нові робочі місця. Кабінети зараз порожні, документи не встигли перевезти з попереднього приміщення
Працівники Сихівського райвідділу міліції у Львові оглядають 16 жовтня свої нові робочі місця. Кабінети зараз порожні, документи не встигли перевезти з попереднього приміщення

Приміщення Сихівського райвідділу міліції відкрили у Львові у вівторок. Це найсучасніше відділення в Україні, кажуть у Міністерстві внутрішніх справ. Обіцяли, що його стіни будуть прозорими. Але зі скла зробили тільки мур між коридором і кабінетами.

— Насправді те, що громадяни можуть спостерігати за роботою працівників міліції із коридору, не має вагомого значення, — міністр внутрішніх справ 49-річний Віталій Захарченко відповідає на питання, чому зовнішні стіни зроблені з цегли. — Головне, щоб прозорою була сама робота. Людина має відкрито звертатися в райвідділ і отримувати оперативні відповіді.

Чергова частина 4-поверхового райвідділу набагато більша за звичайну. Тут можуть працювати одночасно п'ятеро міліціонерів. На двох моніторах бачать, що відбувається в різних частинах району, де стоять відеокамери. При вході до будівлі поставили айбокси — термінали самообслуговування. Працюють польською, російською, англійською та українською мовами.

— Громадянин може вибрати в меню різні рубрики — вимагання, скарги, заяви — і прочитати, як діяти, як написати документ, як правильно оформити звернення, — розповідає заступник начальника міської міліції Ігор Туз, 38 років. — Також є режим аудіозвернення. Громадянин має змогу начитати свою скаргу просто в айбокс. Вона буде прийнята, контактувати з міліціонером не обов'язково.

Сихів — найбільший спальний район Львова. Тут живуть близько 120 тис. осіб. На відкриття відділку не пустили місцевих — усі найближчі провулки оточив міліцейський кордон.

— Нехай би наша міліція хоч на вулиці працювала, їй би ніхто не довіряв, — каже жителька найближчої 9-поверхівки Аліна, 31 рік. — Квартиру моєї сусідки місяць тому обікрали. Мєнти прийшли з собакою. Та привела їх прямо під квартиру злодіїв. Вони руками розвели й пішли геть. Сказали, цих людей не посадять, до побачення.

Зараз ви читаєте новину «Найсучасніший райвідділ приймає скарги через термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі