вівторок, 07 березня 2017 06:25

Наймолодшому із загиблих виповнилося 19 років

Наймолодшому із загиблих виповнилося 19 років

Протягом лютого Україна втратила 39 бійців

У поіменному списку полеглих у лютому захисників України — 39 бійців. Наймолодшому із загиблих воїнів виповнилося 19 років, найстаршому — 55. Інформація про деяких — неповна.

1 лютого

Геннадій ЛИТВИНЧУК, 26 років, із Харкова. Відомо, що в грудні 2016-го воював на Світлодарській ­дузі біля селища Луганське на Луганщині. Залишилися батьки, дружина та маленький син.

Леонід ДЕРГАЧ, 37 років, на позивний "Академік", загинув в Авдіївці. Народився у селі Зарожани Хотинського району Чернівецької області. Жив у Чернівцях. Доцент юридичного факультету Чернівецького національного університету. Лейтенант, командир 9-ї роти 3-го батальйону 72-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Роман БУБЛІЄНКО, 23 роки, на позивний "Бублик", загинув під Авдіївкою від осколкових поранень. Родом із селища Володарка на Київщині. Солдат, гранатометник, командир відділення і бойової машини 72-ї бригади. Залишилися батьки, сестра, дружина та 2-річний син.

2 лютого

Роман "Штик" КЛІМОВ, 27 років, із Миколаєва, загинув під Авдіївкою від осколкової рани. Був навідником у 72-й бригаді. Залишилися мати та сестра.

Наталія ХОРУЖА, 44 роки, загинула у "швидкій", в яку влучила протитанкова ракета. Родом із міста Першотравенськ на ­Дніпропетровщині. Мешкала в селі Про­сяна Покровського району. Молодший сержант, санінструктор у 54-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки, сестра, чоло­вік і 20-річна донька.

Юрій "Козак" РЕВА, 55 років, із Запоріжжя, загинув на Світлодарській дузі від осколкового поранення. Гранатометник 54-ї бригади. Залишилися мати, брат, дружина, син і донька.

Сергій ГОРБАНЬ, 24 роки, із Маріуполя на Донеччині, загинув під час обстрілу Авдіївки. Був водієм аварійно-рятувального загону ДСНС. Залишилися мати, дружина і маленька донька.

3 лютого

Маріс КАМІНСЬКИЙ, 26 років, з міста Ківерці Волинської області, загинув від обстрілу "Градами" під Авдіївкою. Капітан, начальник продовольчої служби тилу 3-ї тактичної групи 80-ї бригади. Брав участь в обороні Луганського аеропорту. Залишилися брат, мати та вагітна дружина.

Анатолій ЗАРЕМСЬКИЙ, 39 років, із села Березівка Новоушицького району на Хмельниччині, загинув від обстрілу "Градами" під Авдіївкою. Капітан, командир саперного взводу 80-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки, брат, сестра, дружина та двоє синів.

Роман "Смайлик" ГОРКУН, 22 роки, із Луганська, загинув від осколкового поранення в голову неподалік села Троїцьке Попаснянського району на Луганщині. Був стрільцем-санітаром у 17-й бригаді ЗСУ. Залишилися батько і бабуся.

5 лютого

Олег БОДАХ, 33 роки, з Новограда-Волинського на Житомирщині, загинув у Волновасі на Донеччині. Обставини невідомі. Майор 30-ї бригади ЗСУ. Розлучений, залишилися батьки.

8 лютого

Андрій БЄЛЯВЦЕВ, 37 років, із села Вознесенка Мелітопольського району Запорізької області. Молодший сержант 54-ї бригади ЗСУ був поранений під час обстрілу 7 лютого. Помер у госпіталі Бахмута. Залишилися мати, дружина і троє дітей.

15 лютого

Анатолій "Фарік" ФАРІСЕЙ, 42 роки, із села Шепіївка Калинівського району на Вінниччині. Загинув від осколкових поранень під час обстрілу села Кримське Новоайдарського району на Луганщині. Молодший сержант, стрілець-помічник гранатометника 93-ї бригади ЗСУ. Неодружений, залишився брат.

Леонід "Борода" САЗОНОВ, 26 років, із Запоріжжя, загинув під Волновахою за невідомих обставин. Молодший сержант, зв'язківець ­56-ї бри­гади ЗСУ. ­Неодруже­ний, залишилася мати.

16 лютого

Юрій ЩЕРБИНА, 42 роки, із села Крижик Білопільського району на Сумщині, загинув від кулі снайпера в Авдіївці. Старший сержант, командир відділення зенітного взводу 58-ї бригади ЗСУ. Залишилися мати, двоє братів, дружина і син.

Тарас "Людоїд" ПРОНЧУК, 19 років, із села Хотин Рівненського району на Рівненщині, загинув від кулі в селі Саханка Новоазовського району на Донеччині. ­Старший матрос, кулеметник 36-ї ­бригади ЗСУ. Залишилися мати, троє братів і кохана дівчина.

Олександр "Чорний" КОРНІЙКО, 22 роки, із села Петрівка-Роменська Гадяцького району на Полтавщині, загинув під Авдіївкою. Кулеметник 25-ї бригади. Залишилися батьки.

17 лютого

Андрій "Примус" СІРЧЕНКО, 43 роки, з Краматорська на Донеччині, загинув біля села Кримське на Луганщині від вибуху протитанкової керованої ракети. Доброволець батальйону ОУН. Залишилися мати-інвалід, дружина та донька.

18 лютого

Андрій "Дюз" МЕРКУЛОВ загинув під Авдіївкою під час обстрілу бойовиків. Родом із Луганщини, переїхав у село Миколаївка Петропавлівського району на Дніпропетровщині. Служив кулеметником батальйону охорони 55-ї бригади. Залишилися батько, брат і син.

19 лютого

Максим "Прометей" ГРИНЧИШИН, 37 років, із Луцька, загинув під Авдіївкою. Молодший лейтенант, командир зенітно-ракетного взводу 72-ї бригади. Залишилися мати й сестра.

Юрій ДЕЛЮКІН, 22 роки, із Черкаського Новомосковського району на Дніпропетровщині. Під час обстрілу селища Зайцевого на Донеччині куля снайпера пошкодила мозок. Помер за кілька днів у госпіталі. Служив у 25-й бригаді. Залишилися мати і молодший брат.

21 лютого

Дмитро ТРИТЕЙКІН, 42 роки, із Авдіївки на Донеччині. Під час обстрілу міста 2 лютого отримав тяжке поранення в живіт. Помер у лікарні після семи операцій. Підполковник служби цивільного захисту, начальник 15-го пожежно-рятувального загону.

22 лютого

Загинув прикордонник Луганського загону державної прикордонної служби.

23 лютого

Микола "Кока" ГУЦАЛЕНКО, 25 років, із Первомайська на Миколаївщині, 21 лютого отримав тяжке поранення голови у боях біля Водяного. ­Помер ­у ­лікарні. Молодший лейтенант, командир взводу 79-ї бригади. Був одним із "кіборгів", які вивісили український прапор над новим терміналом Донецького аеропорту. Залишилися батьки, дружина та 9-місячний син.

Михайло "Добрий" ДОБРОЛЄТА, 24 роки, з Павлограда на Дніпропетровщині, загинув під Авдіївкою від кулі в шию. Молодший сержант роти охорони 55-ї бригади. Залишилися мати, вітчим і молодший брат.

24 лютого

Юрій НОСАН, 42 роки, з Новограда-Волинського на Житомирщині, помер у лікарні від поранення в голову в зоні АТО. Служив у 59-й бригаді ЗСУ.

25 лютого

Дмитро ПОНОМАРЕНКО, 35 років, із Чернігова, загинув біля селища Верхньоторецьке Ясинуватського району на Донеччині. Ймовірно, від кулі снайпера. Молодший сержант, керував квадрокоптерами у підрозділі розвідки 72-ї бригади. Залишилися мати, дружина та 4-річний син.

26 лютого

Роман "Ріо" НАПРЯГЛО, 20 років, зі Слов'янська на Донеччині, загинув від кулі снайпера. Матрос, радіотелеграфіст, гранатометник 36-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки й молодша сестра.

Артур АБРАМІТОВ, 24 роки, із Сум, загинув у промзоні Авдіївки під час мінометного обстрілу. Служив гранато­метником у 58-й ­бригаді ЗСУ. Залишилися батьки.

28 лютого

Сергій "Крук" МОКРЕНКО, 23 роки, із Шацька Волинської області, загинув на Світлодарській дузі під час мінометного обстрілу. Залишилася мати.

Загинув військовий 1-го батальйону 54-ї бригади. Деталі поки що не повідомляють.

Двоє воїнів згоріли в наметі

В оприлюдненому списку — сім випадків небойових утрат.

42-річний Олександр ШАРАПОВ помер від серцевого нападу під час відпустки 1 лютого. Він — із села Василівка Каховського району на Херсонщині. Старший сержант, командир відділення і бойової машини 56-ї бригади ЗСУ.

34-річний Денис ТИМОШЕНКО із Чорноморська на Одещині загинув 5 лютого. Був командиром взводу 81-ї бригади ЗСУ. Зайшов у частину занести путівку на авто і був застрелений у голову. Дружина служила у тій частині. Переконана, що чоловіка вбили. Керівництво назвало це "самострілом".

В'ячеслав "Цинк" ЦИНКУШ, 23 роки, із Запоріжжя, помер у госпіталі міста Бахмут на Донеччині 6 лютого. Був командиром бойової машини піхоти в батальйоні спецпризначення ЗСУ "Донбас-Україна". Причина смерті — нещасний випадок у бойових умовах поблизу Мар'їнки. Що саме сталося, в батальйоні не уточнили: мовляв, провини загиблого немає. Залишилися мати, бабуся і двоє братів.

Дмитро ПУХНО, 38 років, із Мелітополя Запорізької області, у відпустці ­отримав травму голови. Знепритомнів у ніч з 18 на 19 січня. Майже місяць був у комі. 17 лютого помер. Залишилися дружина і 9-річна дитина.

В'ячеслав МАКСЮКОВ, 35 років, з Ізмаїла на Одещині, загинув 18 лютого від пострілу в голову під час бойових навчань на полігоні на Житомирщині. Залишилися дружина і 10-річний син.

Олександр "Санич" ОЛЕФІР, 36 років, загинув у Глухові на Сумщині під час пожежі в наметі 18 лютого. Він із села Петрівка Зіньківського району на Полтавщині. Залишилися син і донька. Разом із ним загинув сержант 26-річний Пилип "Філ" РЕМЕНЕЦЬ із селища Велика Багачка на Полтавщині. Обидва — з 58-ї бригади. Основна версія — необережне поводження з буржуйкою.

Сержант Юрій ПОНОМАРЕНКО, 33 роки, з Миколаєва загинув під час ­навчань на Житомирському полігоні 24 лютого. Був розвідником-радіотелефоністом 79-ї бригади ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому із загиблих виповнилося 19 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі