четвер, 04 травня 2017 00:30

Наймолодшому із загиблих 18 років, найстаршому - 55

 

Протягом квітня Україна втратила 42 воїни

Публікуємо поіменний список полеглих у квітні захисників України. Відомо про смерть 42 бійців. 25 — бойові втрати. Інформація про деяких неповна.

Наймолодшому із загиблих воїнів було 18 років, найстаршому — 55. П'ятьох бійців Україна втратила 3 квітня — найбільше за добу. Потім тривалий час утрат не було. 20 квітня бойовики вперше за місяць застосували танк. 28-го було найбільше обстрілів — 70.

29 березня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про режим повної тиші, починаючи з 1 квітня.

1 квітня

Олександр ДОВГИЙ, 31 рік, із Переяслава-Хмельницького на Київщині загинув біля села Старогнатівка під Волновахою на Донеччині. ­Старший солдат 30-ї бригади ЗСУ. Залишилися мати, дружина та 8-річна донька.

3 квітня

Владислав МАКАРОВ, 19 років, із Білої Церкви на Київщині поранений 2 березня під час обстрілу Авдіївки на Донеччині. Солдат 72-ї бригади ЗСУ. Пережив кому та ампутацію обох ніг. Помер у госпіталі.

Артур "Арчі", "­Шумахер" Латченко, 21 рік, із села Більськ Котелевського району Полтавщини загинув від осколкової рани шиї біля шахти "Бутівка" на Донеччині. Служив у 72-й бригаді ЗСУ. Залишилися мати, сестра й наре­чена.

Олександр "Соловій" СОЛОВЙОВ, 21 рік, із села Кам'яний Міст Первомайського району Миколаївщини загинув біля села Роздолівка на Донеччині. Обставини невідомі. Механік-водій артустановки "Гвоздика" в 17-й бригаді. Залишилися батьки і брат.

Олександр Третяк, 27 років, із Дніпра загинув від розриву міни під Донецьком. Десантник 81-ї бригади ЗСУ. Спочатку воював у 25-й. Обороняв ­Луганський аеропорт улітку 2014-го.

Богдан РИЗАНИЧ, 55 років, із Івано-Франківська загинув під Лисичанськом на Луганщині. Капітан медпункту в 44-й бригаді ЗСУ. Майже 30 років пропрацював травматологом у міській лікарні.

— Казав: "Чого мають гинути молоді? Нехай краще я", — згадує колега й однокурсник Ігор Непорадний.

Залишилися дружина, син та двоє онучок.

4 квітня

Вадим ТРЕТЯК, 29 років, із села Безруки Дергачівського району на Харківщині загинув у Зайцевому на Донеччині. Обставини невідомі. Залишилися батьки.

12 квітня

Олег САНИК, 36 років, із села Поділ Срібнянського району Чернігівської області загинув під час мінометного обстрілу "Бутівки". Жив у Прилуках на Чернігівщині. Служив у 72-й бригаді ЗСУ. Передчував свою смерть: "Якщо загину, поховайте поряд із батьком". Залишилися дружина та син.

13 квітня

Юрій Деркач, 19 років, із села Карпилівка Охтирського району Сумщини загинув від кулі снайпера. Захищав підступи до села Водяне Волноваського району Донецької області. Служив у 36-й бригаді морської піхоти.

Аліна Сургучова, 21 рік, із села Комар Великоновосілківського району ­Донеччини. Обставини невідомі.

20 квітня

Олександр КИРІЄНКО, 20 років, із селища Карпилівка Козелецького району Чернігівщини загинув у промзоні Авдіївки під час обстрілу. Танковий снаряд залетів у бліндаж. Служив у 72-й бригаді ЗСУ, куди в лютому направили з навчального центру "Десна". Залишилася мати.

Василь НІЖЕНСЬКИЙ, 29 років, із села Берестівці Уманського району Черкащини загинув у промзоні Авдіївки. Був у бліндажі разом із Олександром Кирієнком. Залишилися батьки, дружина та 6-річний син Артем.

Едуард ГРИЗА, 21 рік, із села Ясногородка Єланецького району Миколаївщини загинув в АТО. Обставини невідомі. Сержант виконував обов'язки командира взводу розвідки.

22 квітня

Павло СМИРНОВ, 27 років, із села Полуботки на Чернігівщині загинув від поранення в живіт поблизу селища Верхньоторецького Донецької області. Осколками міни пошкодило печінку. Помер у госпіталі від втрати крові. Воював у 72-й бригаді ЗСУ разом із братом.

23 квітня

Руслана Амірова, 25 років, із селища Сосниці Чернігівської області застрелив снайпер під Авдіївкою. Воював у 72-й бригаді ЗСУ.

25 квітня

Сергій КОБЧЕНКО, 44 роки, з Канева на Черкащині, загинув від осколкових поранень під Авдіївкою. Був ­старшим сержантом у 72-й бригаді. Залишилися дружина й донька.

Іван МЕЛЬНИК, 22 роки, з Хмельницького загинув від кулі снайпера біля села Новгородське на Донеччині. Був ­командиром відділення у 95-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки, сестра, наречена.

Василь ШЕВЧЕНКО, 29 років, із Черкас загинув від ­поранення в голову у Пісках поблизу Донецька. Снайпер 80-ї бригади ЗСУ. ­Залишилися дружина і 3-річна донька.

26 квітня

Олександр "Батарейка" ШТЕЙКО, 46 років, із села Чемериси-Барські Барського району на Вінниччині загинув від рани у груди під Верхньоторецьким. Старшина, командир БМП 72-ї бригади ЗСУ.

28 квітня

Олександр БЕРДНИК, 21 рік, із села Дирдин Городищенського району на Черкащині підірвався на міні в авто біля села Павлопіль під Волновахою. Водій 137-го окремого батальйону морської піхоти. Залишилися батько й наречена.

Ігор ШАПОШНИК, 18 ­років, із Харкова загинув неподалік Красногорівки на Донеччині. Був сиротою.

29 квітня

Миколу "Танка" КУЧЕРКОВА, 27 років, із села Новоспаське Приазовського району Запорізької області поранив снайпер під Авдіївкою. Понад 5 год. лікарі боролися за життя бійця. Служив у 56-й бригаді ЗСУ.

Михайло ЛИСАК, 29 ­років, із міста Гнівань на Вінниччині загинув під час обстрілу поблизу села Катеринівка Попаснянського району на ­Луганщині. Залишилися хвора матір і батько.

30 квітня

Віктор АФАНАСЬЄВ, 24 роки, з Хмельницького загинув від кулі ­снайпера біля Зайцевого на Донеччині. Солдат 25-ї бригади ЗСУ. Сирота. Залишилася сестра.

Денис "Красавчик" МАЙБОРОДА, 37 років, із Кривого Рогу на Дніпропетровщині загинув під Катеринівкою. Розвідник 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ — куреня УНСО.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому із загиблих 18 років, найстаршому - 55». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі